Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Plastika oko nas - otpad - reciklaža
deda:
Najmanje me interesuje statistika u Americi i Velikoj Britaniji
Zortere,treba da te interesuje,zar mislis da sva ova klimatska tumbanja nemaju nikakve veze sa tim stvarima!?To lici na ono:Prebacim djubre preko plota i bas me briga,nije u mom dvoristu!Takvo razmisljanje(ne samo tvoje,nego velike vecine)rezultira time da su reke u sve gorem stanju,da ponekad ni na obalu nemozes od plastike!Zaboravljamo da smo na ovoj planeti samo u prolazu!
LSI:
Složio bih se sa Duletom kad kaže: "Nama ne treba statistika. Sve se vidi čim pogledaš kroz prozor."
Ta statistika je najporaznija.
Kad prodjete evropskim državama, koje proizvode i više otpada od nas, nije lako da ga vidite - umeju oni sa njim.
A mi - na sve strane, kraj samog puta, u bašti, u parku, na proplanku, u jarku...
Čika Jova Zmaj reče: "Gde god možeš tu drvo posadi!"
Kod nas se to pretvorilo u: Gde god možeš - smeće baci!
A da li država ima ili nema dobre namere - ne želim da komentarišem.
Svaki dan vidim po nečemu da su izmislili neki novi način da nam još malo ivade iz oka.
Ipak, ova urdedba o obaveznom dodavanju aditiva, bez obzira na to da li je došla kao posledica uticaja nekog ko će zbog toga zaraditi velike pare, bez obira na to da li će država imati veliku zaradu od naplaćenih taksi - imaće i jednu posledicu do koje državi možda i nije stalo.
Plastični otpad će se brže razgradjivati bez gomilanja nekih novih hemikalija štetnih po okolinu.
E pa, kad je tako, ja ovu uredbu pozdravljam i pokušaću da dam svoj doprinos i podršku.
zorter:
Nije mi jasno što se uopšte upustih u raspravu po ovom pitanju. Dosta mi je toga u firmi. I djubreta i reciklaže.
Mene ovde zanima samo plovidba, motori, samogradnja, direktan boravak na vodi.
VIše o politici, ekologiji, zakonima i drugim sličnim temama ne raspravljam. Ima vas dosta koji to volite. Pa izvolte.
zoki novus:
--- Citat: zorter 13, 03, 2010, 20:23:01 posle podne ---Nije mi jasno što se uopšte upustih u raspravu po ovom pitanju. Dosta mi je toga u firmi. I djubreta i reciklaže.
Mene ovde zanima samo plovidba, motori, samogradnja, direktan boravak na vodi.
VIše o politici, ekologiji, zakonima i drugim sličnim temama ne raspravljam. Ima vas dosta koji to volite. Pa izvolte.
--- Kraj citata ---
sto si bre na kraj srca pocrveneces i ti :good:
zorter:
--- Citat: zoki novus 13, 03, 2010, 20:37:02 posle podne ---sto si bre na kraj srca pocrveneces i ti :good:
--- Kraj citata ---
:on_the_quiet: :on_the_quiet:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju