Autor Tema: samogradnja  (Pročitano 27910 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
Odg: samogradnja
« Odgovor #75 poslato: 16, 12, 2012, 15:23:18 posle podne »
Nije cijena u pitanju nego sam apsolutno nesposoban za rad bilo koje vrste .Em sam lijen em necu da naucim . Gotovo ggledam,gledam,gledam ...ma bice nesto . Mnogo mi se dopada lakoca odrzavanja plastike .
Sve sto je kod Vas evro kod nas je 50 centi a da podcjenjujem Ikin majstorluk bi bilo stramota. E sad sto bi ovde morao da sjedim majstoru na glavi da uradi posteno , to je druga prica.
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže destekoplus

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #76 poslato: 16, 12, 2012, 15:37:35 posle podne »
Izvinjenje  sa moje strane. Jesam  zapenio i  to dobro.   J,ga   pogresno skonto  , TRBAO SI ME IZGRDITI JOS VISE.

Van mreže destekoplus

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #77 poslato: 16, 12, 2012, 18:05:31 posle podne »
Puljo mogu li kopije projekta  netreba  ju mi orginali,   a ti vidi kako da ti se oduzim. sail

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #78 poslato: 16, 12, 2012, 18:16:19 posle podne »
Nije cijena u pitanju nego sam apsolutno nesposoban za rad bilo koje vrste .Em sam lijen em necu da naucim . Gotovo ggledam,gledam,gledam ...ma bice nesto . Mnogo mi se dopada lakoca odrzavanja plastike .
Sve sto je kod Vas evro kod nas je 50 centi a da podcjenjujem Ikin majstorluk bi bilo stramota. E sad sto bi ovde morao da sjedim majstoru na glavi da uradi posteno , to je druga prica.

Šta to znači apsolutno nesposoban za rad - ako ima volje sve može da se nauči a ti imaš volje da pređeš na ozbiljnije i veće plovilo. Takođe ne odgovara svakom sve, neko voli drvo neko metal, nađi sebe u nečemu i to će ti koristiti. Kad počeneš da čačkaš vidiš da to ipak nije sveto pismo, na onom snimku što sam postavio (one žene što napraviše BR jedrilicu i oploviše pola sveta sa njom) njih dve su pre početka gradnje broda završile kurs jedrenja a i kurs varenja i ostalih bravarskih stvari - jbg malo volje, strpljenja i puno novca i to je to.

E sada i ja sam za polovno, doduše kada bih radio sada brod radio bih katamaran i to po ličnom nacrtu  6589

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #79 poslato: 16, 12, 2012, 18:45:13 posle podne »
Kopija moze posalji adresu na pp . Valjda u  Brckom ima negdje tolika kopir masina. Da prostis i nisam imao namjeru da ti dam orginal  ha ha ha ha. Pusti oduzivanje .
Brokeru ...ja necu da naucim . Znam da radim neke stvari i od njih pristojno zivim . Nismo svi rodjeni da znamo sve. Ja za sad trazim prelazno plovilo . Za 2 godine (otprilike) kupujem brod za "do kraja zivota" .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže destekoplus

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #80 poslato: 17, 12, 2012, 15:27:49 posle podne »
Ovo je za deo o mariniaciji motora  ali da pitam i ovde , dali je ko radio marinizaciju vw dizela 1.6 ili bilo kog i kakva su iskustva ?   Sta je najproblematicnije ?  Mislim da samo hladjenje rashladne tecnosti nije problematicno  ali nisam jos ukapirao  hladjenje izduvne grane .  I koji tip kopce treba staviti.

Van mreže Mezija

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #81 poslato: 17, 12, 2012, 20:24:25 posle podne »
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,120.15.html

Zavisi za koju vrstu hladjenja motora se opredelis.Ukratko tri su pitanju ,uzimanje vode iz reke pumpom koja se montira na motor i ide kroz izduvnu granu
pa motor i nazad u cev auspuha napolje (po meni najgore resenje) drugo resenje pumpa uzima vodu i kroz izmenjivac hladi tecnost u motoru zatim ide u izduvnu granu i kroz auspuh napolje  (mislim da je ovo najcesce resenje i vrlo dobro) i oplatno hladjene motora, u ovom slucaju neuzima se voda iz reke vec cevi za hladjenje su navarene za oplatu ako je metalni camac u pitanju sa unutrasnje ili spoljasnje strane ,naravno za deo oplate ispod vodene linije i mozes da sipas antifriz i da te neboli glava zimi jer se radi o zatvorenom sistemu. U ovom slucaju ipak je potrebna pumpa za hladjenje izduvne grane jer je izduvna grana najveci izvor temperature (neki kazu da se radi o temperaturi od 300 stepeni) a to ugrozava hladjene motora pogotovo ako je u malom prostoru.
Izbor kopce je obicno po snazi motora ,naravno mesta i polozaja motora  ,osovinski vod ,V drive ili Z drive

Van mreže destekoplus

• Brodski mali
  • *
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #82 poslato: 18, 12, 2012, 13:28:18 posle podne »
Procitao sam detaljnije   deo o marinizaciji ima jos par nejasnoca ali skontacu polako, nego  pitanje za Meziju gde se brckas na Drini ako nije tajna ? Ja sam sa Drine.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #83 poslato: 18, 12, 2012, 16:34:53 posle podne »
Nije cijena u pitanju nego sam apsolutno nesposoban za rad bilo koje vrste .Em sam lijen em necu da naucim .

ko da sam ja pisao ... Broker , veruj mi ista stvar je i kod mene.. neke stvari nema sanse da naucim ...

Van mreže Mezija

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #84 poslato: 18, 12, 2012, 17:33:37 posle podne »
Procitao sam detaljnije   deo o marinizaciji ima jos par nejasnoca ali skontacu polako, nego  pitanje za Meziju gde se brckas na Drini ako nije tajna ? Ja sam sa Drine.

Zivim u Zemunu camac mi je u Banovcima , Drinu postujem al Dunav je jedina ljubav