E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Koji motor do 10 KS ?
Vlada 69:
Drago mi je komsija,vidjacemo se na belegiskim adama.Bacaj camac u vodu i teraj...
Outboard Master:
--- Citat: Zoran022 02, 03, 2009, 15:12:47 posle podne ---Evo da iznesem prve utiske sa prve vožnje sa ovim motorom ...
Kao prvo, ima 27 kg, merio sam iz radoznalosti jer nije baš da se čovek šećka sa njim ... ako je cesto budem skidao i stavljao, biću ko bilder :)
Kao drugo, u startu mi je presisala ili sta vec ... izgleda da je danas bilo dovoljno toplo da ne treba saug. Bez sauga pali ka mina.
Kao trece ... prelep dan, Dunav kao staklo, i najvažnije, dobro društvo.
Proba je radjena na čamcu koji je veći i teži od mog čamca, sa dvojicom nas u njemu.
Svega 3-4 sekunde nakon palenja, počinje da piška. Na leru je mlaz hladan. Menjač radi savršeno. Čuje se samo nešto kao klik kad prebacim hod. Otisnuo sam se na vodu i vozio u raznim režimima ... pola gasa, pun gas, ler ... Posle punog gasa kad predjem u ler, mlaz vode odmah postaje hladan. Na punom gasu, mlaz je dosta jak a temperatura onako da mozes bez problema da držiš ruku u njemu, ne peče uopšte. Jako lepo prima gas i jako lepo gura čamac na kome smo je probali.
E sad ... jedino što mi se ne svidja, to je da malo podrhtava na leru i na gasu do pola. Na punom gasu se ne osete nikakve vibracije. Ne znam da li je to do samog čamca jer mu daska na zrcalu nije bas u najboljem stanju, ili je do podešavanja motora ... ono vazduh, smeša ... tako da ništa nisam dirao, a i da sam hteo, ne bih mogao jer ne znam čemu sve služe oni šrafići na karburatoru :) Moram naći neku šemu da protumačim šta čemu služi.
Sve u svemu, ja sam tek sada, nakon probe, zadovoljan ovim motorom.
--- Kraj citata ---
bas mi drago da je sve u redu.. to sto malo stuca to je sigurno zato ako je motor duze stajao , vozi ga jos koji mesec pa ako nebude bolje ti pokusaj na carbu da stlujes polako (videces kako reaguje motor na to pa ga tako nasteluj optimalno) . ima samo jedan saf nemozes nista promasiti :this: :taunt:
deda:
Sta ti je Deda rekao,Yamaha je Yamaha!!! :dance:
zorter:
I koja je razlika u odnosu na tvoju staru 4-u?
Outboard Master:
kad stelujes mesavinu moras sacekati min 15sek. dok motor reaguje na stelovanje. onaj saraf pored lera / broj obrtaja u leru bi trebao biti iglica ali to nediraj ako hoces odsarafi je pa je ocisti ili skoni ceo karbu pa ga ocisti to je najbolje .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju