Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Uvoz polovnog plovila...
Kapetan:
--- Citat: zoki novus 22, 06, 2009, 22:12:58 posle podne ---jeftinije ti je da je dovezes
7.5m tamo placeno 17000$ ovde izaslo 30000e
--- Kraj citata ---
prijatelj je uvezo Mac Gregora za 17-19k evra sve ukupno , ali duzina 7,6m mene zanima nesto od 11m .... a kako crno da ga dovezem preko okeana ...pa to bi trebalo da izbacim sav namestaj i sipam gorivo... mislim da nijedan od njih nije namenjen za plovidbu preko okeana...
zoki novus:
nisi ni svestan koliko to kosta
mnogo bi te zabolelo
Dule HU:
--- Citat: Kapetan 22, 06, 2009, 22:08:06 posle podne ---ima li neko ideju koliko bi kostao prevoz ladje od 11 metara iz Amerike ?
--- Kraj citata ---
Kap ne isplati se veruj mi zanosio se ja pa računao te ovako te onako i na kraju što se transporta tiče jedino što može da se isplati je nešto od17-19 fita jer to staje u kontejner (19 po uslovom da ima sklopivu rudu na prikolici) i to ako je malo oštećeno a novije proizvodnje. Ovo ostalo zaboravi jer sve što ne stane u kontejnere ide on board i to je udaranje po ušima. Primer 18 fita transport do Bremenshafena 1850 eura bez istovara u luci prispeća rok isporuke do 25 dana, Kopar 30-35 dana 2050 eura sa istovarom. Naravno sve preko 20 fita ide i do duplo od ovih cifara, apreko 28 fita i do tri- četri puta. Naravno to plovilo treba nekako da stigne do Beograda razume se, a to još košta.
Kapetan:
tako sam i ja skapirao , ali nadjoh par plovila u USA po odlicnim cenama..... e onda na to dodati jos 10K na "postarinu" :(
deda:
--- Citat: Kapetan 23, 06, 2009, 12:06:48 posle podne ---tako sam i ja skapirao , ali nadjoh par plovila u USA po odlicnim cenama..... e onda na to dodati jos 10K na "postarinu" :(
--- Kraj citata ---
Evo ovako Kapetane:Kontejner iz USA do Bgd kosta 6.800 dolara i duzina je ok ali je problem visina koja je 2,5m.Ako je to sto ti hoces vislje onda se tera do Belgije i kosta oko 16.000 dolara!!!A odatle dovde,jbg-a,vozi Misko!!!Pa ti vidi!! :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju