Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Uvoz polovnog plovila...
Doktor:
Interesuje me kolike su dazbine prilikom uvoza camca?! Carina i PDV??
Ako moze neko malo vise da napise koji je proces kako se i sta radi?
Bane:
?? ???? ??? ???????? ?????????, ??? ?????? ?? ?? ?? ????????? ?? ???? ?????? ?????? ?????, ??????, ???????????? ???????? ?? ????????? ??????? ? ???????? ???? ???????. ??????? ?? ?? ?? ??? ?????? ???????? ?? ??????? ?? ?????.
???????? ????? ?? 5% ? ??? 18%.
? ?????????? ??????????? ???? ???? ??????? ?? ?????????
Kapetan:
iz neproverenih izvora sam cuo da ako kupujes nesto polovno preko nekog sajta prihvataju screen shoot... e sad ako su lagali mene i ja lazem vas...
espresso:
licno sam se uverio da u luci Beograd na carini imaju praksu da isti ili slican model camca nadju na internetu po visoj ceni i onda krece igranka i prepucavanje koje se nikada nece zavrsiti u tvoju korist. poslusaj banetov savet i nadji speditera koji ima iskustva sa uvozom camaca (u Beogradu ih ima) i njima prepusti da sve odrade.
Dule HU:
Preovereno znam da je carina 5% + PDV 18%, ono što mene konkretno zanima je kako ide kada uvozim čamac sa stabilnim, pomoćnim motorom i prikolicom. Da li je moguće ocariniti čamac sa dva motora zajedno (čamac je iz Slovenije i ima oba motora legalno upisana i registrovana) ili je potrebno razdvajanje i kako onda. Da li ima neko iskustva u ovoj oblasti ili makar kontakt nekog špeditera koji je radio sa plovilima i može da odradi ceo posao.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju