E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Cime dizete sidro
marke:
--- Citat: Kapetan 17, 02, 2009, 22:09:28 posle podne ---jos nista nisam gledao ... dogovorio sam sa majstorima da mi naprave prozor , stolicu , kosuljicu oko motora i taj deo sa sidro (onaj spic napred) i da izvuku brod na suvo i vrate ga e sad ici cu do buvljaka da vidim sta ima... najverovatnije cu rucni... mada ako nadjem jeftin elektro sto da ne... marke bi mozda imao neki savet on se razume u elektroniku .. Markeeeee :)
--- Kraj citata ---
Video sam u "Uradi Sam" dobili su neke Winch-eve ali ne deluju profi, nisam mnogo zagledao.
marke:
Kod anlasera se moze nesto i uraditi u cilju promene smera veci problem je sto anlaser nije pravljen da dugo radi pa se brzo usija jer je kuciste takvo da ne odvlaci toplotu, plus problem sa biksnama. Inace svaki motor-prenos usporen na brzinu izvlacenja sidra dobija na snazi onoliko puta koliko je izlazna brzina manja od brzine motora.
Admiral:
Koliko vidim prilicno ste razvili temu. Ja se licno nista u to ne razumem ali moram da vam kazem nesto oko sidrenja.
Ukupnu tezinu sidra dizete tek kada se oslobodi dna. Necete ukljucivati vinch i tako povlaciti tezinu camca. Zamisli camac od 3t na sidru od 20 kg koje dobro drzi za dno. To je kao da ste vezani za obalu. I ukljucite vinch. Ne povlaci on 20 kg vec 3t camca.
Zato uvek postavite mali konopac sa malom bovom i vezite na glavu sidra, pa kada povucete, izvlacite krake iz mulja i tako oslobodite sidro. Tada tek ukljucujete vinch da ne bi lomili kicmu.
Drugo, lepo kaze Dule. Prvo upalite motor koji puni akumulatore i daje jacu struju, pa tek onda ukljucujte vinch.
Moze da bude kasno ako motor nece da upali. pa makar imao i 200ks.
Trece, sidrenje i odlazak sa sidra su pomalo kriticne situacije, zbog vise faktora, pa je dobro imati pouzdan, testiran, original vinc za tu namenu, nego neku improvizaciju, jer steta moze daleko prevazici cenu vincha.
Pozdrav
giganova:
Slazem se sa Admiralom ipak nemoze se budziti bez granica.Ako je ko za pokusaj da se nesto uradi bez novca onda sam to ja.Nekazem da sam uvek uspeo,cak sta vise znalo je da me kosta i vise nego da sam kupio original,
Evo kako planiram da resim elektricni vinc.Probao sam da nadjem kompromis u ceni.Originalni kosta od 600e pa do par hiljada zavisno od proizvodjaca i snage.Ovaj moj kosta 60e i na njega planiram da namontiram vodjicu za lanac.Inace ovo je originalni vinc na 12v za izvlacenje dzipova i sl.Moze da podigne 300kg i da povuce 3t,mana mu je sto je spor,i sto prima samo 12m sajle.Cak ni vodjicu lanca necu da platim150e(toliko kosta)nego cu na pijaci kupiti FLASCUNG i izvaditi vodjicu.Sve spakovati u poisebnu kutiju
giganova:
Jeste lep originalni vinc
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju