E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Cime dizete sidro
giganova:
Elektricni vinc moze li se uraditi u kucnoj radinosti?
Cime dizete sidro?
Dajte neki predlog? :drinks:
Kapetan:
za sada rucno ali mi sada prave kljun pa cemo videti predlazu mi da stavim winch.. ali me nervira ako sidro krene da leti na sve strane...
giganova:
nece da leti ima svoje leziste :good:
Kapetane koliko kosta vinc koji ugradjujes?
Kapetan:
jos nista nisam gledao ... dogovorio sam sa majstorima da mi naprave prozor , stolicu , kosuljicu oko motora i taj deo sa sidro (onaj spic napred) i da izvuku brod na suvo i vrate ga e sad ici cu do buvljaka da vidim sta ima... najverovatnije cu rucni... mada ako nadjem jeftin elektro sto da ne... marke bi mozda imao neki savet on se razume u elektroniku .. Markeeeee :)
zorter:
Koliko je sidro tesko.Od toga zavisi koji motor se moze upotrebiti.I naravno mora jednosmerni motor za one koji izvor napajanja imaju samo akumulator.A oni srecnici koji imaju trofazni agregat mogu upotrebiti trofaznu gradjevinsku dizalicu takozvani "vrabac" posto mora imati dva smera.A one manje nosivosti oko 500kg (mislim da su ti najmanji) na buvljaku novi kostaju oko 100€.A za jednosmerne motore moraju da se prave, ili da se nadju neki jednosmerni motori koji nisu ni malo jeftini.Radi ih i SEVER Subotica.Uglavnom su to motori sa statorom od stalnog magneta da bi promenom polariteta menjali smer.Evo nekih podataka na sajtu ISKRE:
http://www.iskra-ae.com/slo/dc_motors.php
Detaljnije pogledati koje sve motore imaju i vazno je znati da mora imati reduktor.Najbolje je sa industrijskog "vrapca" skinuti naizmenicni motor i preko medjuploce (ako treba) montirati jednosmerni motor.
Za sada toliko.Pozzzzzzz
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju