Autor Tema: Gde izvaditi camac  (Pročitano 12820 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
???: Gde izvaditi camac
« Odgovor #15 poslato: 17, 02, 2009, 21:28:58 posle podne »
Eto,bas tako se desava,maltene,uvek.Jedino imam srece sa majstorom za motor ali i njega cu da strojim iz preventive.Sta znam radicu sam,polako pa kad zavrsim. :suicide:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #16 poslato: 17, 02, 2009, 21:52:34 posle podne »
Meni je čamac opuštanje i zadovoljstvo, i odmor za dušu! I kada plovim i kada radim na njemu ili oko njega.
A razlog zašto gotovo sve radim sam je upravo taj - svaki majstor koji mi je u zadnje vreme ušao u život- ne bitno da li je u pitanju nešto za kuću, čamac ili firmu, samo mi je pokidao živce!
Evo, i trim tabove, a bogami i tendu ću da radim ( barem delimično ) sam. I da uživam pritom! :)

nas dvojica cemo ceo tvoj brod da stavimo pod misku i nosamo ga levo desno... al ajd da vidim kako ces sam da dignes moj od 2 tone...  sve je u velicini .. da mogu da manipulisem s anjim sve bih sam radio.. ovako osudjen sam na majstore.. sdruge strane o motorima ne znam nista.. i tu sam prinudjen njih da cimam ...

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #17 poslato: 17, 02, 2009, 22:40:25 posle podne »
Kada budem radio u aprilu[dace bog]zovem vas dvojicu da ga okrecete a ja kod Bore narucujem corbu! :drinks:A mogu i palacinke za dezert. :scare:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #18 poslato: 17, 02, 2009, 22:41:02 posle podne »
deal:)

Van mreže SALE NB

« Odgovor #19 poslato: 17, 02, 2009, 23:29:07 posle podne »
ako dodaš još neko pivce.... kupio si me! :lol: :taunt:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #20 poslato: 18, 02, 2009, 10:42:07 pre podne »
Ma kada krenem,svi ste dobrodosli na druzenje a mozda se usput nesto i uradi! :drinks:

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #21 poslato: 18, 02, 2009, 15:53:37 posle podne »
Da li je istina da se kod starijih čamaca kod peskiranja isuviše tanji metal, pa kao često dešava da takav čamac bude kasnije probijen??? Da li to znači da da je starije čamce bilje ne peskirati?

Van mreže dzoni

• Oficir sa Malih Voda
    • imdb
« Odgovor #22 poslato: 18, 02, 2009, 17:15:00 posle podne »
mene isto uskoro ceka vadjenje camca i skidanje farbe i farbanje, posto je aluminijumsko korito najvise iz kozmetickih razlog erbo dugo nije sminkan a mator je

sto se tice vadjenja, s obzirom da su uneredili rampu kod ajka , pretpostavljam da cu da dam ljubi Galiji da ga vadi u ostruznici, (nisam siguran do koje velicine broda tamo vade)pa da ga transportujem do Ade kod Nautickog kluba gde je sad usidren i gde bih ga sredjivao(tu na klubu ima rampa,al mogu samo do 6metara camci)

inace je brod 7,5 sa 2,5 metra i tezak je tonu i po

el imate neku preporuku za skidanje farbe sa aluminijumskog korita?

ja sam se opremio nekim raznoraznim alatom el cu sve da radim na brodu(sredjujem i kabinu koja je hrast mahagoni i plastificirana je preko)

al nisam siguran koja vrsta brusilice je najbolja za aluminijum (rotaciona, vibraciona?) a ako bih ga peskirao to bi valjda moralo da se radi sa aluminijum oksidom?

ili el ima kod nas vake neke hemije pa samo da ga zalijem celog? :)

http://www.m-tc.com/efs2500_home.htm

mislim da treba par litara za ceo moj brod....

Van mreže dzoni

• Oficir sa Malih Voda
    • imdb
« Odgovor #23 poslato: 18, 02, 2009, 18:09:00 posle podne »
fala
nekoliko ljudi mi je to preporucilo, vrlo je moguce da odem i na tu varijantu...

Van mreže dzoni

• Oficir sa Malih Voda
    • imdb
« Odgovor #24 poslato: 18, 02, 2009, 22:37:45 posle podne »
fala Aka,

samo ovo vreme da se sredi, pa cu u akciju

valjda nece da krenu poplave cim se otopi sneg.... mirise mi na to... i po evropi je mnogo padalo...

opet ce da budu sportovi na vodi pored Sajma...

Van mreže sloba72

• Veliki rečni berberin
  • www.mojaladja.com
Odg: ???: Gde izvaditi camac
« Odgovor #25 poslato: 26, 10, 2011, 13:38:12 posle podne »
Da li je istina da se kod starijih čamaca kod peskiranja isuviše tanji metal, pa kao često dešava da takav čamac bude kasnije probijen??? Da li to znači da da je starije čamce bilje ne peskirati?

Pitanje za koje niko strucan nije dao odgovor. Konkretno, zanima me zato sto mi to predstoji na prolece a obzirom da se  broker975fx ponovio i uvecao celicne gabarite verovatno je i njemu aktuelna tema. Pozdrav 

Van mreže Terca

• Veliki Rovac
  • www.mojaladja.com
Odg: ???: Gde izvaditi camac
« Odgovor #26 poslato: 26, 10, 2011, 19:38:28 posle podne »

Pitanje za koje niko strucan nije dao odgovor. Konkretno, zanima me zato sto mi to predstoji na prolece a obzirom da se  broker975fx ponovio i uvecao celicne gabarite verovatno je i njemu aktuelna tema. Pozdrav

Nije istina. Skida se farba i sloj sa tragovima korozije. Zdravog metala zanemarljivo, ako radi ko zna. To je i dobra prilika da vidiš da li bi trebalo da zameniš delove oplate.

Lim koji se peskiranjem može isuviše istanjiti ti ne treba na čamcu. Ili je sam isuviše tanak ili je truo. Onda bolje prodaj čamac, nemoj peskirati.
I male stvari su velike, kada se gledaju izbliza.

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Odg: Gde izvaditi camac
« Odgovor #27 poslato: 26, 10, 2011, 19:56:49 posle podne »
Da tema mi je svakako interesantna. Stari kabinaš kada sam radio hteo sam da ga peskiram ali mi tada majstor objasni da će u konkretnom slučaju to biti bacanje para pa sam ga i poslušao - išlo se na brušenje i čišćenje od svih slojeva farbe mehanički. Premazani su  kojekakvi konvertori rđe a zatim Zorkin epoxi program. Sve u svemu još treba da vidim da li ću vaditi lađu ili ne a iskreno se nadam da neću morati - sa druge strane kad tad ću morati. Gde je izvaditi to je i dalje pitanje za razmišljanje? Po svemu brodotehnika ispada najisplativije rešenje. Bila je doduše neka priča o suvom doku ali mislim da od toga nema ništa

Van mreže taxi

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #28 poslato: 26, 10, 2011, 20:41:40 posle podne »
probaj u dorcolskoj marini imaju veliku prikolicu za vadjenje nesto malo se placa marini za leyarinu ikoriscenje . najvise uyimaju oni sto vade i spustaju brod.imaju ogroman plac ya rad na brodu.to ti vazi jos dok marina postoji a vidi jel ima neko odatle kod nas pa da ti kaze nesto vise.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #29 poslato: 27, 10, 2011, 01:14:22 pre podne »
Gospodo, Drugovi ...Vi ...nije bas da je BG ali ...sve te svoje ladje , ladjice , brodove , brodicke dovedite nekako u Brcko i ... Lako vadjenje iz vode , extra profesionalna obrada(saniranje) , bojenje, slikanje i sta vec Vam srce hoce ...tacno za pola para koje bi dali u Beogradu . Nemam pojma kako ali sve cijene koje su u majcici srbiji u evrima u RS su u KM sto po zvanicnom kursu ide 1:2 . Da odmah objasnim JA nikakve koristi nemam od bilo koje transakcije koja proizadje iz ove moje poruke . Cak ni pivo . Razmisli pa odluci oooo ti moj forumski druze neznani . hihihihhihiih
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.