E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (158/161) > >>

Drivee:
Mr. No
Proveri kapacitet tih baterija. Ja sam uzeo slicne, od po 100Ah. To je sa tele antena, nabavlja se preko na kilo pa se ovde prodaje.
Od tih 4, 2 komada sam vec skinuo sledece godine i bacio. Treci sam skinuo posle jos 1 godine a taj zadnji sam poklonio zetu. Nov takav je oko 37000, u Rumi..
Posle svega, prelazim na li-ion power wall, necu vise nikakve akumulatore. Na drugom sistemu imam 2x100, nova varta, za sada su ok. vec 3 godine.

zankiki:
Meni su prošli AGM izdržali 7 godina sa alternatorom koji ih je sve vreme prepunjavao (regler je bio od 14.7 volti, a AGM-ovi se ne smeju puniti sa više od 14.4), sada sam promenio akumulatore i stavio regler od 14.1. Opet sam išao na AGM jer su mi se odlično pokazali, a mogu da startujem i motor sa njima.

Drivee:
7 godina im i jeste neka sredima. Mislim da oni traju toliko koliko se pune i prazne. Ne znam koliko ciklusa ali nesto puno. AGM i jeste najbolja baterija.. Bolja i od start i od gel.

Bakara:
Jedna stvar mi nije poznata pa mi treba vaša pomoć. Prijatelj ima panel od 180w i 48v a hteo bi da ga koristi na akumulatoru od 12V.
Da li je to moguće izvesti?
Ja sam za sisteme od 12V uvek koristio panele od 18V pa ne znam da li je kontroler predviđen da pegla i toliku razliku..

Mr. No:
Ne znam za sve kontrolere ali moj radi do 100V napona sa panela (koliko se secam tehničkih podataka). Ja sam 2 panela vezao redno i imam uvek 40-tak V napona sa panela a punim akumulatore od 12V

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju