E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (159/161) > >>

Mr. No:
A sto se panela i kontrolera tice, za sada sam prezadovoljan! U ovom trenutku imam preko 17V sa panela a sunca nigde...

Kada ukljucim skoro sve što imam od potrosaca kontroler daje 14A akumulatorima tj 190W i to po uslovima koji su daleko od idealnih. Trenutno je samo jedan akumulator od 100Ah priključen i ne mogu da ga "ispraznim" :)

Biće to odlično sa još 340 Ah :)

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Mr. No:
Slikao sam karakteristike Epever kontrolera, dobro sam zapamtio -100 V sa panela može da podnese i radi na 12 i 24 V

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Drivee:

--- Citat: Bakara  04, 05, 2022, 18:59:00 posle podne ---Jedna stvar mi nije poznata pa mi treba vaša pomoć. Prijatelj ima panel od 180w i 48v a hteo bi da ga koristi na akumulatoru od 12V.
Da li je to moguće izvesti?
Ja sam za sisteme od 12V uvek koristio panele od 18V pa ne znam da li je kontroler predviđen da pegla i toliku razliku..

--- Kraj citata ---

Ploca od 48V ne postoji ili ja ne znam da postoji. Da nisu to 2 ploce od 24V pa spojene u 48V? Ali hajde da gledamo da to postoji i da je to tako kako kazes.

Kontrolor obican moze da primi do 50V dok kvalitetniji MPPT mogu i 70V a neki i do 100V. Znaci nikako tu plocu ne spajati na kontrolor koji moze 50V jer tih 48V s ploca, nije samo 48V, ona ce davati sigurno 55-60V.

Epever ili Victron su nesto sto valja kod nas i sigurno ce raditi. Stim da ce tu biti puno bacanja struje, obavezno da se uzme MPPT da bi se sva struja iskoristila. Za njega je najbolje da uradi 24V sistem sa MPPT kontrolorom. MPPT za 60 eura ne postoji ili je los. Vidjao sam da pise da je MPPT ali ipak nije. Pa uvek uzeti malo kvalitetnije...

Primer:
https://www.kupujemprodajem.com/elektronika-i-komponente/kontroleri/mppt-solarni-kontroler-punjenja-12-24-10a-60a-mppt-novo/oglas/124024051

Evo i test tih uredjaja. Znaci samo pise da je MPPT.

Ovo ako je MPPT ja sam bicikl.

MPPT mora imati ovaj okrugli kalem ili vec kako se zove.

https://github.com/RedCommissary/mppt-2420-hw

zankiki:
Za MPPT nikakav problem, za PWM nemoguća misija...  sajkaca

Bakara:
Odlično, znači dobar MPPT to reguliše bez problema.
Hvala na odgovorima thumbup

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju