E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
Ljuba:
Na brodu imam 2 on/off prekidača, jedan za startni aku a drugi za potrošače.
Startni aku služi samo za pokretanje motora i ništa drugo. Ako se kojim slučajem desi da taj aku zataji tu je onda Cyrix kontoler za 2 aku grupe. Preko tastera mogu da pustim prelivanje struje u startni, dovoljno je nekih pola minuta.
neptun:
pozdrav. da upadnem u temu.
zna li neko gde kod nas ima da se kupi solarni panel, fleksibilni, nekog poznatog proizvodjaca sa garancijom od par godina.
letos na moru sam imao probleme sa strujom. pa se ispostavilo da nov solarni panel nesto malo radi malo ne.. uspeo sam da ga vratim, posto je imao garanciju. ali sad hocu da kupim neki pouzdaniji. ovaj uopste nisam savijao.. bio je na nekom ramu drvenom, a sam panel je bio onaj hrapavi kao da ima neke piramidice na povrsini da hvata bolje svetlo pod uglom i dok je radio stvarno je bio dobar.
sto je najgore uopste nisam siguran da je samo taj kilavi panel jedini uzrok problema sa strujom. Ali za pocetak da nabavim dobar panel pa cu da vidim dalje.
broker975fx:
Po mom nekom skromnom iskustvu a i iz iskustava drugih retko kad solarni panel pravi problem, mada se desi i to. Obicno kontroler brljavi i pravi problem, ali kapiram da si to proverio. Bila je ranija ona ekipa iz Bgd sa Vitronom probacu da nadjem broj
Drivee:
Kako znas da je panel brljavio tj nije punio? Koliko je panel W i kolika ti je baterija, sta imas od potrosaca?
btw ti fleksibilni su se pokazali malo losiji od ovih mono i poly cristalnih.
neptun:
--- Citat: broker975fx 01, 09, 2021, 06:13:54 pre podne ---Po mom nekom skromnom iskustvu a i iz iskustava drugih retko kad solarni panel pravi problem, mada se desi i to. Obicno kontroler brljavi i pravi problem, ali kapiram da si to proverio. Bila je ranija ona ekipa iz Bgd sa Vitronom probacu da nadjem broj
--- Kraj citata ---
ako nades super, hvala
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju