E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
neptun:
--- Citat: Drivee 01, 09, 2021, 07:13:09 pre podne ---Kako znas da je panel brljavio tj nije punio? Koliko je panel W i kolika ti je baterija, sta imas od potrosaca?
btw ti fleksibilni su se pokazali malo losiji od ovih mono i poly cristalnih.
--- Kraj citata ---
pa siguran sam da je panel.. proverim na izlazu iz panela 0 v, posle dva sata opet proverim 19 v
kad sam ga reklamirao oni su probali isto ne radi. pa kad ga malo izgnjave on radi....
verovatno ima neki prekid pa kad se zagreje malo radi...
imam mali frizider 20l kompresor i ostalo sitno. sonar, punim trlefone, svetlo....
100w panel i 60ah dobar akomulator. dok je sve radilo imalo je struje koliko hoces..
sumnjamnjao sam najvise u motor.. vanbrodski motor u bunaru.. ima el stsrt i vezan je za isti akomulator, on isto puni po malo kad radi, oko 6A.
taj motor minimalno radi, posto imam jos jedan manji motor koji koristim kad je bonaca, a kad je vetar jedrim.
bilo je ovde reci o tome, kad motor radi verovatno kontrolor ugasi punjenje sa panela. Prvo sam sumnjao u kontrolor koji se inace greje kad radi, ali sam imao rezervni, sa kojom isto slabo radi.
sve u svemu izgurao sam sezonu, malo je napon bio nizi, ali je ipak sve radilo nekako 5 nedelja.
prvo da nabavim panel, pa cu posle da probam dalje.
ako ne nadjem ovde, a verovatno necu, kupicu negde u inostranstvu.
Drivee:
Ukoliko je takva stvar sa panelom, verovatno je on problem..nema sta. bezi od tih savitljivih panela.
neptun:
dobri su savitljivi, ali ovi kinezi su sumnjivi.. ne ide na brod onaj panel za krovove. posebno ne moze kod mene. mora da bude lagan
vepar:
Jel jos neko primetio 100w panel i 60Ah akumulatora da teraju frizider, punjace i ostale potrosace na brodu... Iskreno deluje debelo nemoguce! Jedno 200 Ah i panel minimum 180w pa ako je suncano da prodje...
Drivee:
Totalno nemoguce ali ako covek kaze da je to sve radilo pre onda mora da radi i sada. Valjda zna jel mu je radilo ili ne. Mozda i jeste radilo ali verovatno par sati koliko izadje na vodu da mu drzi pivo hladno. I nejasno mi je, kompresorski od 20l... to nigde nisam video.
@neptun
Krovni panel je tezak svega par kg. Ako krov ne moze 3-5 kg da podnese..onda ne znam sta da kazem.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju