E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (131/161) > >>

flashnbgd:
Možda je daleko od teme,ali ima čovek koji na postojeći frižider na 220v kućni stavi novi kompresor koji radi na 12v košta oko 130e sa novom instalacijom

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

broker975fx:
Ne razumem a sto ne kupis polovan najobicniji kompresorski kucni frizider i ukljucis ga struju i zaboravis na njega kao i u stanu. Kad vec imas pristup 220 mrezi

zankiki:

--- Citat: zankiki  07, 01, 2019, 10:30:50 pre podne ---Lazo, ako već imaš priključak za struju na marini, po meni je najbolje rešenje kupiti redovan okmpresorski frižider na 220v... Ima ih po oglasima i malih dimenzija, cene su oko 50-60-70e...
Sigurno će bolje hladiti od tog na amonijak, manje struje trošiti, a i on se može ostaviti upaljen kada nisi tu...

--- Kraj citata ---

To je bilo i moje pitanje...

Drivee:
Veoma jednsotavno.

Ako imas pravu mrezu na 220V uzmes obican frizider i cao. Ako mislis da plovis, onda Ljubin savet.
Stim da su ti kompresori sada oko 100 eura, pojeftinili su malo, i za majstora ti treba jos 30-50 eura..treba ti kuciste frizidera. Moj takav radi non stop, 27/7 sa 6x80W film ploca i 400Ah baterijama+na tome imam i TV+Video nadzor...

vepar:
U jbt 27 sati dnevno! Jel ona tri dodatna sata sija sunce? 😂😂😂

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju