E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
Bakara:
Evo je tema, clan "dinaga" je dao taj odgovor:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,4734.msg114157.html#msg114157
Takodje je vrlo bitno da stoje na ravnom, da nisu nakrivljeni ni malo, jer ni tako nece raditi dobro.
zankiki:
Lazo, ako već imaš priključak za struju na marini, po meni je najbolje rešenje kupiti redovan okmpresorski frižider na 220v... Ima ih po oglasima i malih dimenzija, cene su oko 50-60-70e...
Sigurno će bolje hladiti od tog na amonijak, manje struje trošiti, a i on se može ostaviti upaljen kada nisi tu...
marke:
Srecan Bozic svima.
Ako vam ne treba frizider za cuvanje mesa dok plovite, led i hladno pivo onda samo hladite pivo u marini ili kupite hladjeno i u rucnom friideru na camcu cuvajte par sati.
Ja imam Elektrolux-ov frizider plin-12v-220v i ne cekam jedan sat da se ohladi na plin. U marini mi je povezan na 220V i hladi i kad nismo na camcu. Kad isplovljavamo prebacim ga na 12v i upalim plin. Posle 20 minuta iskljucim 12v i ostane na plinu. Dodatno sam ga poboljsao oblozivsi ga "metaliziranim" samolepljivim tapetom koji odbija direktno sunce jer mi stoji napolje i dodao dva ventilatora za graficke karte na kompu (12V) vezane preko termostata za 50*C na isparivacu tako da kad je bas vrucina oni dodatno hlade isparivac pa frizider odlicno hladi i tada. Kad se parkiramo u marini samo ukljucim kabl na 220V i zatvorim plin i nastavlja da hladi do daljnjeg.
Potrosi malu plinsku bocu do dve za sezonu i ne smeta mu ljuljanje. 114
LSI:
Мој фрижидер је део кухињске гарнитуре у камп приколици. Не може се извадити, није преносног типа. А ово што Марке описује, то далеко превазилази моје умеће.
Можда неком ово што је написано и буде од користи али мислим да ћу ја наставити да купујем охлађен пиво и да ћу се трудити да га попијем пре него што се сасвим угреје.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
marke:
LSI nije ni moj frizider prenosnog tipa samo imam struju na vezu pa kad sam na vezu kabl utaknem u utikac na pontonu i to je to. 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju