E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (132/161) > >>

LSI:
Хајде да се још једном вратим овој теми.

Из свега што сте до сада написали, ја сам закључио да ми се никако не би исплатило да потрошим не мање од 200 евра за постављање фотонапонског елемента.

На ваша питања зашто не узмем обичан фрижидер, одговор ће вам дати фотографија после ове поруке.
Ја у приколици имам кухињски блок у коме је Електролуксов фрижидер уграђен. Не постоји простор где бих ставио неки додатни, а при том, не бих ни да избацим постојећи који ради. Само, мени се чини, треба му више сати после укључивања док се ствари у њему не расхладе. Зашто је то тако, то остаје да ове сезоне проверим и да видим да ли је ипак потребна интервенција мајстора или није.

zankiki:
Pošto ti je situacija takva kakva je, ja ne bih razmišljao ni sekunde i izbacio bih postojeći i ubacio kompresorski istih dimenzija.
Kompresorski uvek troši manje struje a bolje hladi.
Ovaj možeš uvek negde ostaviti za rezervu ako iz nepoznatih razloga poželiš da ga vratiš u prikolicu, a ulaganja su oko 50e.

Bakara:
Ako ima opcija da se uzme kompresorski frizider te velicine, onda bi electrolux mogao da se proda i da se ispeglaju troskovi.
Mozda znam i par nekih dobrih ljudi sa vode koji bi bili zainteresovani za electrolux, a zna ih i LSI sha  sajkaca

BataVoja:
Lazo,
Da je frižider na čamcu pa da se razmišljaš jer ima mnogo zašto i kako, ali za prikolicu koja je na 220 ne razumem. Ti izbegavaš da ti stalno bude prikolica pod naponom, ali ako je sve ispravno nema razloga za brigu. To je kao kad odlaziš od kuće i moraš da isključuješ sve aparate.
Jedno ako nemaš brojilo za svoju potrošnju pa ti je nezgodno kako da plaćaš potrošnju u marini.
Kupi frižider na 220 i zaboravi na problem.

LSI:
Имамо заједничко бројило за неколико приколица. Није то неки нарочит проблем. Али до сад сам ископчавао напон кад ме нема по више дана.

Међутим, улагање у соларни систем, није оправдано финансијски и зато сам решио да одустанем од те идеје.

Ипак, остаје да се мало распитам и проверим да ли је мој фрижидер потпуно исправан. Ипак је то много година.

Али, како средином године идем у пензију, планирам да проводим више времена у марини па ће и фрижидер бити укључен много више него до сада и с краћим паузама.
Биће пиво довољно хладно. Само ви сви свратите!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju