E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
nauticant:
ma jasno mi je, mora to da vidi neko ko zna oko toga. a sto se lizanja tice, lizo i grdje, nece grom u koprive
nauticant:
...mozda je to i uredu, videcu sutra da li ce da puni kad malo otprazni akumulator. trebalo bi da se upali zelena kad krene da puni. testiranje je neophodno, a ja bih sve "na prvu" da shvatim a nov sam u prici sa solarnim panelima, kontrolorima, strujom uopste...
a kad smo kod lizanja jedan moj znatno stariji drug je imao obicaj da kaze: "dok je meni jezika i prsta, ja se ne sekiram". A kako je vreme odmicalo na to je dodavao: "u mojim godinama nije vise vazno sa koje si strane k...., vazno da si u igri". Pa i to sa zicama, vazno da se nesto lize
nauticant:
Ma sve je OK. Neiskustvo i los prevod distributera, pali se zuta kad puni, zelena kada je full napunjeno. Poslusao savet, stavio osigurac 5A. Pojacao kablove od kontrolera ka akumulatoru, 2,5 kvadrata zbog otpora, Sve radi kako treba.
Ima li potrebe da skidam osigurac kontrolera dok radi motor?
nauticant:
OK Hvala
mossi:
Ja imam jedno pitanjce:
Spojio bih jedan GEL akumulator i jedan olovni običan akumulator na solarni punjač/kontroler.
Spojio bi ih paralelno, jedino je pitanje da li na regulatoru treba da bude aktivirana opcija, da puni GEL ili Običan akumulator?
Unapred hvala.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju