E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (64/161) > >>

HOGAR:
Novajlijo,ako taj par viska odgovara za kontroler prema konektorima solara,mogao bi da mi prodas  sajkaca,nesto ne volem da secem i uvijam sa selotejp lol  no125.Meni je taman ta duzina kabla do kontrolora,zato ne bih budzio.

novajlija:
Ne mogu ti prodati  no125 trebaju meni, planiram izgradnju 230kW sistema  lol

broker975fx:

--- Citat: novajlija  03, 10, 2012, 09:27:12 pre podne ---Ne mogu ti prodati  no125 trebaju meni, planiram izgradnju 230kW sistema  lol

--- Kraj citata ---

Jbt sta planiraš sa 230kw na brodu, podvodno iskopavanje, tražiš zlato, hidrocentrala?

novajlija:
haha, hidro centrala, dobra ideja. Nisam ja momci kapetan od belu ladju niti imam veze sa ladjom sajkaca, naleteo sam na forum preko gugla, jer sam video temu oko solara, pa sam zato naisao da pokupim i podelim par saveta.

marke:

--- Citat: Kapetan  28, 06, 2011, 16:02:58 posle podne ---
--- Citat: Dule  28, 06, 2011, 11:04:48 pre podne ---Naravno, punjenje iz alternatora nikako preko kontrolera  :) već direktno na akumulatore.
Alternator ima regler koji kontroliše punjenje, solar kontroler. Dva nezavisna sistema pune akumulatore. I nikako ne mogu smetati jedno drugom.

--- Kraj citata ---

hm nisam bas siguran ... ali mi se cini da ce kontoler da poludi kada "oseti" napon punjenja sa alternatora, po meni on mora u nekim intervalima da meri napon i vidi koliko jos strab da se puni , ako oseti alterantor mislice da je akumulator pun do vrha i nece vise puniti .... hm ... nisam siguran ali mi je logicno , zato sam ja pre za varijantu paralelne veze solara i alternatora pa spole njih kontroler pa akumulator

--- Kraj citata ---

Kontroler nece "da poludi" jer ako alternator digne napon akumulatora do max. (13.8V) shvatice da je pun jer i jeste ako je toliki napon i nece puniti sto je u redu. Cim napon malo spaden on ce dopunjavati.

A i zasto solar da puni dok alternator puni.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju