E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
novajlija:
4mm je kabal sto ide iz kutije do konektora, tako pise na njemu. Nisam za secenje, al ako ne postoji drugo resenje onda moram seci.
HOGAR:
Isti problem,jos ga nisam ugradio,sta im znace ovi konektori kad ne mozes da ubodes u kontroler,nije mi jasno, j..ih ja . sha
broker975fx:
--- Citat: novajlija 02, 10, 2012, 14:19:37 posle podne ---4mm je kabal sto ide iz kutije do konektora, tako pise na njemu. Nisam za secenje, al ako ne postoji drugo resenje onda moram seci.
--- Kraj citata ---
Da ali dužina je verovatno max 1m tih sa ploče a obično ti samo do kontrolera treba barem nekoliko metara pa onda od njega do akumulatora. Što duži put bilo bi pametno što veći presek provodnika, em manji gubici em bezbedniji sistem a posebno što planiraš da upregneš nekoliko panela od 230w a to je već više nego ozbiljna konjica.
Ima da se kupe ti džekovi ali dosta koštaju, u ostalom i ostatak instalacije spajaš na isti način pa što ne bi i solar
Kapetan:
prijatelju samo zabodi zice i to je to :)
novajlija:
Da, duzina kabla od ploce je 900mm, skoro pa 1m. imam dzekove koje sam dobio uz invertor, pa cu sa njima da probam, jer mi ostaje jedan par viska, danas vam javljam jesam li uspeo sta uraditi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju