E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (62/161) > >>

Kapetan:

--- Citat: novajlija  02, 10, 2012, 09:23:01 pre podne ---pozdrav svima. IMam panela, tj par komada, 230W su, planiram da ih postavim na poljance cisto da ga malo testiram. mislio sam da ga vezem na neki potrosac, i tako izvrsim merenja. ono sto mi predstavlja problem je kako ostvariti vezu izmedju panela i potrosaca, mislio sam direktno dovesti + i - na potrosac ali problem su konetkori na panelu (a ne znam bas kako bi bilo kada bi pokusao da skinem konektore.mislim da to nije resenje)

--- Kraj citata ---

merenje mozes izvrsiti sa unimerom ... ja volim da merim struju kratkog spoja posto je to najednostavnije... prebacis unimer na Ampermetar a meris kao voltazu... umanji to za 10% i dobices koliko realno moze da puni ...

ako bas hoces potrosac stavi sijalicu od 24 volta i to je to ...

novajlija:
znam da mogu izvrsiti unimerom, to i planiram tako. nego, problem je sta sa konekrtorima, kako njih da resim, posto mi secenje kontakta pa nastavljanje mojim kablom nije bas najbolje resenje.

Kapetan:
ja sam imao ovakve konektore... samo sam gurnuo "cupavi" licnasti kabl zastitio sa izolirkom da se ne pomera i to je to ...

novajlija:
ovi konektori idu iz panela,jel da? Meni idu takva 2 iz panela, muzjak,zenka kao sto si postavio na slici. Ali ne vidim neki metalni deo unutra sto bi mogao napraviti spoj izmedju kabla koji bi gurnuo unutra.

broker975fx:
Ma seci slobodno, kakve veze ima, mislim da je mnogo bitnije da koristiš provodnik adekvatne kvadrature, ja na 230w ima 6 kvadrata, a spajanje sam radio sa malo kvalitetnijim i za broj većim, čini mi se da zovu luster kleme, sve to lepo izolovao i to je to

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju