E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (59/161) > >>

zoki novus:

--- Citat: Kapetan  13, 09, 2012, 07:14:29 pre podne ---kontroleri koje mi imamo su bili na principu da SVI potrosaci idu preko njega ... sto je super jer u toku dana akumulator se uopste ne trosi sve ide na solar i ostane i za punjenje...

jedino sam radio stanicu vezao vannjea posto je stanica znala da povuce struju ...

--- Kraj citata ---

ovo  i nije bas tacno.....

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  13, 09, 2012, 09:50:00 pre podne ---
ovo  i nije bas tacno.....

--- Kraj citata ---

kako nije ? dva ulaza za panel, sledeca dva za akumulator i zadnja dva za potrosace...

Kapetan:
evo ga i uputstvo

zoke:
e kapetane takav sam imao to je 15-ili 16A imao sam reklamaciju na njega e onda su dosli i postavili 20A i skroz drugaciji ,a iko postupio bi po upustvu nego su mi odnijeli upustvo i negdje zagubili pa cekam da mi ga donesu sad kad ih nabave imam originalnu kutiju ali na njoj nista nepise , a ja netvrtdim nista nego sam pitao sta je ispravno jer ja i struja ,hmmmm O-poena

mossi:
Na kontroleru lepo piše 10/10  (tj x/x), prvih 10A je max struja punjenja, a drugih 10A je max struja koju povlače potrošači.
Po uputstvu, proizvodjač preporučuje da se mali potrošači u ukupnom zbiru do 10A kače na kontroler, a ostali direkt na akumulator.
U tom slučaju je neophodna kontrola napona akumulatora.
Ako sve ide preko kontrolera, tada kontroler brine o AKUMULATORU!
A potrošači se automatski isključuju, ako nema dovoljno struje ili padne napon u akumulatoru.

55555

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju