E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
zoke:
eni ovde nista nije jasno kod mene je 100w ploca i kontroler 20A i spajao mi ga je ovlasteno lice iz firme odakle sam kupio on je striktno sve potrosace sabrao i spojio sa kontrolerom i kaze da je to jedini spravan nacin i punjenja i potrosnje struje. Kaad se napuni lampice pozelene i trepte mtad je sistem pun i sve dok proizvodnja zadovoljava potrosnju iskljucivo vuce sa kontrolera a nocu poteze sa baterija. Kaze ovo ti je sigurno jer ako pocnem nenormalno da povlacim struju necu imati struje recimo za startovanje motora jer sam iskljucuje potrosace kad padne napon,kao sto Marke kaze , a drugi tip koiji ima isto tu instalaciju je spojio sve potrosace sa baterije e sad jebem li ga sta je ispravno, Uglavnom ja sam pun struje . Kontročer mi posjeduje 4 lampice
1. zelena -ploca pravi struju i kad je pun trepti. nocu se gasi neradi
2.ima intezitet svjetla od tamno crvene narandzaste zure pa zelene kad je sistem pun i ona trepti kad je ful sistem
3.narandzasta e to je potrosacka lampica ,e tu pocrveni ako nesto u instalaciji nije u redu i na kraju 4. koja se jos nikad nije upalila i neznam za sta je i gore u desnom uglu ima digitalne brojeve koje mozes da stelujes od 0-20 i slova od A-H kod mene je serviser ostavio na 15 a zasta li je to i to neznam TOLIKO
ladjaVlajko:
U principu sve zavisi od "kontrolera". Ima ih raznih.
Ako govorimo o klasičnom "kontroleru" koji je manje-više samo punjač akomulatora, onda je Duletova varijanta jedina ispravna.
Ako je pak reč o inteligentnom "kontroleru" sposobnom da meri napone i potrošnju, raspoređuje generisanu struju potrošačima i kombinuje sve sa akomulatorom, e onda se zaista ide na varijantu da taj i takav "kontroler" kontroliše situaciju.
IKA:
Uz svaki kontroler trebalo bi da stigne i šema vezivanja u sistem,tako da nevidim potrebu da smišljamo šta i kako.Poveži kako proizvođač kaže i glava ne boli.
Inače kontroler koji sam kupio od Kapetana imao je programiranje,u nekih 16 modova ako se dobro sećam i mogao je da uključuje i isključuje potrošače prema programiranom režimu.
Najlepše od svega je što ste svi u pravu.. clap
Kapetan:
kontroleri koje mi imamo su bili na principu da SVI potrosaci idu preko njega ... sto je super jer u toku dana akumulator se uopste ne trosi sve ide na solar i ostane i za punjenje...
jedino sam radio stanicu vezao vannjea posto je stanica znala da povuce struju ...
bugi:
Jako mi se svidja sve sto je napisano
Ipak cu prema Ikinom receptu uvek citati sta upustvo za montazu kaze
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju