To su blaga savijanja i lako se fiksira u odredjeni polozaj,vazno je dobro iskrojiti lim,da ne bude prevelikih zazora i preklopa.Sigurno da ima malo i mucenja,ali ako imas dobro postolje,iskrojena i fiksirana rebra mnogo je lakse namestiti oplatu,tako se radi tipski brod,problem je sto svaki kupac hoce nesto drugacije od onog sto je ponudjeno,pa majstor da bi udovoljio musteriji mora da pravi brod drugim redosledom,jer ko bi za svaki pravio nove nosace,pa prvo kroje oplatu,a zatim rebra seku na meru i ukrajaju(neki cak i ne znaju kojim se redosledom zapravo radi).Ove Profine fotografije su odlicna stvar,bar svi vide kojim se redosledom svugde u svetu radi,pa ce shvatiti da bi nesto trebalo promeniti.
Kada sam pravio prvi camac,uzeo sam mere sa smederevca isekao oplatu,izvario,pa zatim ukrajao rebra.Naravno kao"veliki majstor",hvalio sam se prijatelju koji je inzenjer brodogradnje,a on me gleda zbunjeno i kaze da se to tako ne radi,naravno posto sam bio pun sebe i nije mi bas bilo pravo sto mi tako kaze,jer su se svi do tada odusevljavali,nisam mu mogao reci da nema pojma,vec da je navikao raditi velike brodove,a ovi mali se ovako rade,naravno covek je pametan pa je precutao,vec mi je posle nekog vremena doneo projekat camca i rekao iskroj rebra,fiksiraj pa izvari oplatu,objasnio mi kako da procitam tablicu ocitanja.Po mom misljenju camci koji guraju vodu,mogu da se prave obrnutim redosledom,a oni koji plove moraju bas ovako kao na Profinim slikama.