E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elektro Motori na nasim plovilima

<< < (10/43) > >>

ljubac:

--- Citat: marke  16, 02, 2010, 12:22:36 posle podne ---
--- Citat: Dule  16, 02, 2010, 00:05:52 pre podne ---Pogledajte ovo, znači da već postoji i da nije ekskluziva. A ni onako mukotrpno kao što kaže marke
Da li neko razume karakteristike ovog plovila, koji su motori u pitanju, koliko akomulatora, koji punjač... ja nisam našao tehničke karakteristike
http://www.aquawatt.at/aquawatt-848-elektroyacht.php

--- Kraj citata ---

Ako covek ima para nista nije mukotrpno. Posto je takav camac sa tom opremom?

Ja sam opisao ono sto bi pravili u samogradnji ovde i sada.

--- Kraj citata ---

5 postova iznad karakteristike

cena prava sitnica 229000 sa porezom.

ljubac:

--- Citat: Dule  16, 02, 2010, 23:27:03 posle podne ---Nema ta cena veze sa pogonom. Dizel motori su skuplji od elektro motora. I benzinski su skuplji. Uzmite i pogledajte u toj klasi koliko košta nov gliser.

--- Kraj citata ---

Šta očekivati...Lux...... tikovina i kevlar verovatno povlače najviše.Ako se nevaram taj pogon sa Li baterijama kod dotičnog proizvodjača je oko 20000E

marke:
Vi izgleda pricate o drugoj klasi plovila od onog sto ja komentarisem a to je 7-10 metara duzine.
Uostalom o takvim plovilima se i poteglo pitanje, znaci pogone ih vanbrodski ili brodski motori od 10-30ks a ne dizeli od 50000e. Za tu klasu bi se mozda i isplatilo.

Kapetan:
evo ga zanimljiv text ...

http://www.mojaladja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=354:solarni-trajekti-zamenjuju-klasine&catid=2:razni-tekstovi

potvrdjuje pricu za el motore i male brzine...

Mezija:
Na Srebrnom jezeru je neki lik godinama prevozio turiste po jezeru na el. pogon odnosno na akomulatore,
koje dopunjava sa obale . Plovilo je u stvari ponton  koji sa zadnje strane ima ugradjene lopatice na dva bubnja, i sa njima i upravlja.
Neide nesto brzo ali preveze i po 20 putnika.

Mozda neko iz Gradista ima i fotke pa nek postavi. Neznam dal jos uvek to funkcionise al pre par godina je radio.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju