E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elektro Motori na nasim plovilima

<< < (22/43) > >>

Mezija:

--- Citat: Dule  17, 03, 2010, 23:46:26 posle podne ---Zorter, čekam odgovore, ne vrdaj :)
Za brzinu od 10 km na sat na propelerima moram da imam 400 obrtaja u minuti. To su propeleri za glisiranje. Mogu da ih zamenim za propelere sa manjim hodom ali mislim da to kod elektromotora ne igra ulogu. Oni, za razliku od benzinskih, i na malom broju obrtaja imaju veliku silu. Benzinski se pri opterećenju guši i moraš dodati gas a kod elektromotora ne moraš menjati broj obrtaja. On to podnosi.

--- Kraj citata ---
Ok al za neku ozbiljniju kalkulaciju treba u obzir da bi se doslo do toga koliko je akomulatora potrebno za autonomiju od 20 sati.

zorter:

--- Citat: Dule  17, 03, 2010, 23:53:41 posle podne ---Zorter, forum nešto zeza i ja ne vidim tvoje odgovore osim onog gde si protumačio iskrine fajlove. Pregledaj temu i videćeš ili ja ne vidim tvoje odgovore :)

--- Kraj citata ---

Dule, forum zeza za medalju. Ja vidim sve moje postove, ali nisam siguran da vidim sve ostale. A što se tiče motora, koliko sam video po dijagramu neka max vrednost neprekidnog rada je 2500 obrtaja na 30V. A što se tiče redukcije kaiševima, ZABORAVI. Za tu snagu i silu potiska nisu kaiševi pravo rešenje. Brzo bi se palili a teško bi mogao koristiti rikverc jer bi španer izgubio ulogu. Ipak se motori okreću u oba smera, po potrebi. Kolika je snaga onih motora od viljuškara. 4kW ako se ne varam. Znaš li na kom naponu rade? 48V ili 80V ?

Darkobp:
5kw je 5kw a redukcijom 1:5 ces samo povecati obrtni momenat za 5puta al ne i snagu,ona ostaje 5kw!!!!
Onda bih to tvome to znacilo da recimo ladu nivu kad redukujus onda ona ima 200ks ali nema ona i dalje ima 70 samo mnogo veci obrt.moment!!!
Pitanje dali ce ti tvoji el.motori   od 5kw imati snage da okrecu te velike gliserske elise tim tvojim zeljenim obrtajima koje su do juce pogonili veliki dizeli od 100kw,puno oni snage traze,samo se ti dobro raspitaj sa nekim ko je stvarno srucan za takve stvari da nebih bilo kao sto Novus kaze nakraju
Nista zlonamerno :good:

IKA:
Dule onda ti jeftinija gajba piva od motora , a sa gajbom piva će da ga vučeš bar 8 km

IKA:
ja sam na tisi koja je mirnija od Dunava.Moj odisej je težak 3,5 t i vozim ga sa jamahom od 8 ks. i na tisi imam brzinu oko 8 km uzvodno. na dunavu sam imao 6-7 uzvodno ali kad je dunav bio sporiji.Od vojnih bašta do titela sam stigao za 7,5 sati i to je za mene bilo veliko iznenađenje,

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju