E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elektro Motori na nasim plovilima

<< < (21/43) > >>

zorter:
Dule, to je trenutna potrošnja. Toliko "vuče" iz akumulatora, a na sat znači da će za toliko da "skine" kapacitet akumulatora. S tim što moraš računati još potrošača jer pri tom opterećenju ćeš morati obezbediti dodatno hladjenje motora, naravno još jednim ventilatorom koji radi na te akumulatore.

zoki novus:
dule ostavi ti te dizelase negde sa strane trebace ti :)

zorter:
Ja to pričam godinu dana a vi svi me ismejaste. :taunt: :taunt:

Dobro je da je neko shvatio!!! :good:

Mezija:
Ima dosta nepoznanica npr. sa postojecim propelerima koliki je broj obrtaja potreban za brzinu od 10 km/h,

Mozes da postavis vise setova redno vezanih akomulatora 12+12+12+12 = 48 V od po 200ah za svaki motor posebno.
Kad ispraznis jedan set prebacis na drugi a ostale punis agregatom.

zorter:

--- Citat: Dule  17, 03, 2010, 23:46:26 posle podne ---Zorter, čekam odgovore, ne vrdaj :)
Za brzinu od 10 km na sat na propelerima moram da imam 400 obrtaja u minuti. To su propeleri za glisiranje. Mogu da ih zamenim za propelere sa manjim hodom ali mislim da to kod elektromotora ne igra ulogu. Oni, za razliku od benzinskih, i na malom broju obrtaja imaju veliku silu. Benzinski se pri opterećenju guši i moraš dodati gas a kod elektromotora ne moraš menjati broj obrtaja. On to podnosi.

--- Kraj citata ---

Nešto sam verovatno preskočio. Na šta očekuješ odgovor? Čini mi se da sam ti odgovorio na sva do sada postavljena pitanja!!! :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju