E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

AIS

<< < (11/12) > >>

Kapetan:
i dobro jel trebamo da te molimo za cenu i preyentaciju ? :)

daj bre sve podatke nemoj da nas drzis na ledu , slike , cene video klipove... ako nemas javi da organizujem ekipu i da ih saljem da snimaju  :good:

Pera GARMIN:
Moram da prekopam slike sa Yastoga, nisu mi ovde, da pokažem kako izgleda prikaz AIS mete.
Imali smo na sajmu na štandu uključen transponder i videle su se mete na umreženim ploterima...

Agent:
Evo, morao sam da se registrujem...
Prema mojim saznanjima, AIS je implementiran na vecem delu toka Dunava u Srbiji.
Plovput je nosilac projekta i postoji priča da će određeni broj domaćih komercijalnih plovila (moj domen) dobiti transpoder bespovratno. Kraj priče ćemo videti kad prođe pomenutih 36 meseci.
Ko će moći da vidi sva plovila? Verovatno samo vlasti tipa lucka kapetanija, carina... a mi smrtnici nećemo imati tu privilegiju.
U Mađarskoj pozicije brodova prati Vodena Policija, nešto kao saobraćajci na vodi.

Pošto mi je pozicija brodova na Dunavu bitna za posao, tražio sam način da dođem do AIS podataka u Srbiji.
Zahvaljujući kolegama iz Mađarske, mogu da vidim koji se brodovi kreću tim sektorom, ali Srbiju ne.
Kao moguće rešenje, našao sam opciju na Marine Traffic sajtu da napravim sopstveni AIS prijemnik, a primljene podatke šaljem na net.
Jednostavnim povezivanjem DEBEG radio stanice sa računarom i preko interneta sa serverom Marine Traffic-a.

Pero Garmine,
iako me živo interesuje koja to domaća firma kupuje transpondere za svoja plovila od Vas, neću to da pitam.  :)
Možete li mi na mail poslati ponudu transpondera Inland Class A AIS, koji isporučujete toj firmi?
Hvala unapred.

Pozdrav,

mossi:
Agente  :drinks:

AIS očitavanje bi trebalo da je besplatno jer definitivno utiče na bezbednost plovidbe.
Bila to bela ladja ili čamac od 5m.

Taj tvoj projekat hoće li biti javan ili samo za tvoje oči?

Agent:
Pozdrav Mossi,
ukoliko na svom plovilu imaš AIS prijemnik, moći ćeš da vidiš sve predajnike u dometu i obrnuto, ako imas i predajnik.
To mi zvuči najlogičnije.

Što se tiče projekta, plan sam skovao jutros, i prema prikupljenom infu, trebalo bi da radi.
Obzirom da podatke nameravam da šaljem na sajt www.marinetraffic. com, podatke koje prima moj prijemnik moći će da vide svi koji preko tog sajta prate kretanje brodova.

Nadam se da će i da proradi.  :)

Javnost AIS podataka može da naruši privatnost brodara - prevoznika. Ne mora svako da zna odakle moj brod prevozi robu i kuda i kojom brzinom... jer bi to neko, eventualno mogao i da zloupotrebi. A zlih ljudi ima na pretek.
Mozda sam i ja nekad zzzllzzzlllzzz...  :)

Meni su te informacije potrebne radi bolje organizovanosti posla, o kojem ne bih detaljisao...
Bojim se, samo da stavljanje tih podataka na uvid javnosti ne krši neke zakone... Nadam se da ne.

eto...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju