Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
kapetan
Kapetan:
--- Citat: gorance 12, 12, 2011, 08:30:20 pre podne ---Da li si,i koliko ozbiljan okolo cele price sa nekom novom ladjom?
Jos si poceo da razmisljas o samogradnji...
--- Kraj citata ---
a sta mislis zasto ovo pisem od kuce a ne sa broda ? Pa naravno da sam ozbiljan .... ali se lomatam sta i kako to mi je jedini problem ... kupovinaa gotove ladje na trzistu ne pije vodu za mene zbog troje dece , takvih brodova jednostavno nema koji ce da pruze pun konfor ... generalno brodovi ne odgovaraju tom konceptu , tako da mi ostae samo house boat ili katamaran (ovako nesto sto kaze hogar) ...
e sad moje vidjenje problematike..
STVARI KOJE SU IDENTICNE (katamaran ili houseboat)
- sirina i duzina su iste
- cena izaci ce na isto
-
KATAMARAN
+Brzina
HOUSEBOAT
+Nizi profil na vodi (visina oko 2,3 metra , katamaran oko 3,3 metra)
+moze sa jednim motorom
+stabilnost
+lako dostupan podpalubni prostor
+Gazeca povrsina veca
e sad ono sto mene najvise koci jeste sto znam sporost houseboat varijanti i stvarno ne bih da idem 4-5 km na sat uzvodno i povecavam potrosnju ... dok su sve ostale prednosti na njegovoj strani
+ Laksi izlazak na obalu
STG:
Nova,veca,lepsa,bolja ladja svakako.Svaka cast.
Samogradnju bih uzeo u obzir da sam narocito vest sa alatom i zanatom,da imam mnoooogo slobodnog vremena,X kilograma zivaca za saradnju sa majstorima...
Pogledaj samo iskustva ljudi iz samogradnje,govorim o brodovima vecih gabarita,kakav ti zelis.
Brodovi se kupuju,i ima ih raznih.
Styx je prodat za vise nego povoljnu cenu,brod za petoro ljudi,ima dosta takvih primera.
Energiju i vreme bih ulozio u potragu za gotovim brodom,koji ispunjava sve tvoje zahteve ili bar vecinu. :)
Kapetan:
--- Citat: gorance 12, 12, 2011, 12:18:39 posle podne ---Energiju i vreme bih ulozio u potragu za gotovim brodom,koji ispunjava sve tvoje zahteve ili bar vecinu. :)
--- Kraj citata ---
ideja je da 1 februara ponovo budem na vodi ... do tada sve opcije samogradnja/polovno dolaze u obzir...
HOGAR:
Kap,bre,i katamaran i kuca
zoke:
Kapetane u Galeriji strana 4 tema za kapetana pogledaj ponovo to je jos aktuelno lijepa je to ladja ima soba da pravis klinaca jos toliko ne zezam se ozbiljna je to ladja malo para
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju