E, ovako treba... > Plovila

camac za pecanje sa motorom 15 - 25 konja

<< < (5/9) > >>

dzoni:
ma meni se cini commander najblizi onome sto mi treba, a generalno mi se svidja i aluminijum

na oko oni camci iz Djene mi deluju najzanimljivije, sa blagim v koritom....

http://www.djenaship.com/camcizaribolov2.php

mossi:
Evo još malo pomoći, ako ne smeta.
Kolega je napravio čamac Al od 2mm ceo, 125cm taban, 6mm dugačak, sa velikom pramčanom palubom i 2 krmene komore.
Ima Hondu 20hp i mislim da je što se pecanja tiče napravio posao.
Njegovo dno je skroz ravno, za razliku od moga. Isto se odnosi i na blago V, kao i na Komadera.
Kolegin čamac je izuzetno plovan čak i sa 4 osobe, a Honda 20hp je takođe ekonomičnija od Yamahe 25hp.
Takav čamac u Apatinu (majstor Ach), izađe oko 1500e, možda koji eur više.

Svako odstupanje od ravnog dna, zahtevaće i jači motor.

Osnovni parametri na svim simulatorima plovnosti su sledeći:
1. Dužina vodene linije.
2. Ukupna TEŽINA plovila
3. Broj konja motora (kW)
4. Maksimalni broj obrtaja motora
5. Odnos u menjaču
6. Prečnik i Pitch propelera

Pravljen čamac, ako nije pogođen je samo bespotrebno gubljenje vremena, jer ako si imalo zaljubljenik u čamce trebaće ti barem pola godine da takav čamac napraviš. Tada on više ne košta 1500e, nego mnogo više. Tu cenu NIKAD nećeš dobiti u slučaju da ga želiš prodati.

Kupovni čamac, ima velike šanse da probaš gotov pa su greške u odlučivanju mnogo manje.
A stvar oko izbora se na kraju svodi na budžet.

Pozz.
 :drinks:

kemppi:
Gledam na "F & H" ove Amere sto pecaju basa,voze alu. camce,siroke,stabilne,brze,udobne,ali ni jedan nema ispod 200 KS.Da bi camac imao ponesto od toga,ali sa slabim motorom potrebno je puno kompromisa.Uslov za udobnu voznju je V korito,ali kao sto kaze"mossi",ne ide sa slabim motorom,pa se tada vrtimo u krug.Ravno dno bez svanca pozadi,kao sto su navedeni camci,su neki kompromis izmedju cuna i glisera,kada idu polako mnogo guraju vodu i oru jer nemaju zadnji svanc,tako da idu sporije od camca sa svancom.Kada izglisiraju idu lepo,ali ako ima i malih talasa,to postaje krajnje neudobno,a pogotovo kada naidje  veci talas,mora  se skroz usporiti i pramcem ici na talas, kad udari talas u grudni deo koji je ravan,pravi izuzetno jake vibracije.

dzoni:
ebiga, da smo malo veca zemlja imali bi dilera za ovo

http://alumacraft.com/jon-boats/mv-1648-ncs.php

ovaj mv1648 - 1700 dolara... :good:

mossi:
MV1648NCS MV1648 MV1448 1448
LENGTH 16' 0" 16' 0" 14' 0" 14' 0"
BOTTOM WIDTH 48" 48" 48" 48"
HORSEPOWER-max. 35 HP 35 HP 25 HP 25 HP
CAPACITY 5 persons 5 persons 5 persons 5 persons
HULL-thickness .070" .070" .070" .070"

To su čamci koje sam i sam analizirao pre nego što sam pravio svoj.
Ali su za moje potrebe bili mali.
Čamci su 4,2-4,8m debljina Aluminijuma 1,8mm maksimalne nosivosti do 5 osoba.
Širina u tabanu 120cm.

Cena je extra, ali to nijedan majstor u Srbiji neće/ne može napraviti za te novce u tom kvalitetu!
 :nono:

Opet problem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju