E, ovako treba... > Honda

Honda BF75L (7.5hp)

<< < (11/13) > >>

shomysss:
Realno jel postoji neka razlika :)?

Ljuba:

--- Citat: Whitesnake  22, 04, 2013, 18:59:25 posle podne ---  1.Zamenio ulje u motoru ali tek posto sam zamenuo membranu pumpe goriva ....

--- Kraj citata ---

Gde bih mogao da nabavim tu mebranu?
Sumnjam da mi je pumpa oslabila jer kada padne nivo goriva u kanti na 5-6 l onda Honda hoće iz cista mira da se ugasi. Napumpam gorivo, ona upali i ide neko vreme pa se opet ugasi. Kada je nivo goriva u kanti preko 6l (inače je kanta od 22l) onda radi normalno.

Ljuba:

--- Citat: Whitesnake  22, 04, 2013, 18:59:25 posle podne ---  5.proverio stanje impelera i posto su sva krilca bila  ok i nigde nema tragove pucanja itd ostavio ga da trci jos...pri skidanju obrati paznju da ti se osovina na kojoj je impeler ne izvuce zajedno sa pogonskom osovinom iz donjeg dela jer ces morati da rasturas petu da bi vratio konusni zubcanik u njoj na mesto  (srafove kucista impelera namazao sa tovat mascu da ne rdjaju i pritezati ih vrlo osecajno jer je kuciste pete od neke legure aluminijuma pa da ne proklize)i kada vracas petu pored pogonske osovine obrati paznju i da pravilno spojis i cev za vodu

--- Kraj citata ---

E ovde sam zapeo. Proverim ulje u peti, ono belo i gusto kao puding pa zaključim da su otišli semerinzi. Rešim da ja to probam da opravim a ujedno i da prekontrolišem impeler, odvrnem sve šrafove na kavitacionoj ploči ali sklop neće da siđe, vidim da mu neda osovina za menjanje brzina pa nju odkačim gore kod ručice. Krene taj sklop da se odvaja od noge zajedno sa tom osovinom i posle 4-5 cm zapne na prolasku kroz donji kanal na telu noge (jer ima glavu na vrhu za kačenje ručice) i ni makac. Vidim kućište impelera, odvrnem šrafove lako (nisu zapekli) ali sad mi nije jasno kako dalje, mislio sam da peta može skroz da se odvoji od noge, zajedno sa tom osovinom ali očigledno nije ta logika ili sam ja ćorav.
Imam repair manual ali baš taj deo ja u njemu ne vidim.

Kapetan:
nisam bas siguran da si uradio ono sto mislim da jesi ... baci pogled ovde

packe:
gresis osovina se neotkacinje kod rucice ni na jednom motoru pogledaj klip sto je kapetan postavio

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju