E, ovako treba... > Honda

Honda BF75L (7.5hp)

(1/13) > >>

Vuk:
Zdravo drustvo, plovi li se?
Eto mozda pazarim/mo jednu hondu 7.5 ks ser.br 1703536. Zna li neko koje je godiste motor i ima li dostupnih delova? Danas sam je gledao i ako se ne varam, a mislim da ne, kao da ima benzina u ulju ( vrlo retko s obzirom na spoljnju temperaturu i oseti se miris benzina) i curi ulje oko donje svecice :this:. Veci problem je sto taj motor stoji na brodicu od kad ja znam za sebe. Ko zna da li je ikad konzervirana ili ne daj boze promenjeno ulje u menjacu. Drnda je tamo neki koji nije ni vlasnik brodica nego samo korisnik. Ako je problem benzina u ulju pocepana membrabna goriva onda nije problem da se to sanira, ako je nesto drugo onda :suicide: Ako neko nesto zna o ovom motoru neka napise koju, da ne pominjem da se kupuje u kompletu sa manjim brodicem i bice malo vise vlasnika  :drinks: Pozdrav od Vuka!

ps. Ako hocete slike motora nece biti problem da ih okacim.

power70:
Naravno da mogu slike!

Darkobp:
Ako mesa benzin u ulje jedino moze biti kao sto si i sam zakljucio do Ac pumpe,jedino tu dolaze blizu jednom drugom :good:
Ili u manjoj mogucoj verovatnoci da je motor stalno vozen pod saugom pa hoce da visak nesagorelog benzina scedi (prodje)niz karike do kartera,al to bi se vec videlo da baca i ziv benzin kroz auspuh i u vodu i masti jako svecice
Posto si vec rekao da masti na donjoj svecici moze biti da nesto nije recimo u redu sa tom bombinom(ako ih ima dve??) pa nema dobru iskru,redovnu ili sta vec... i eto ti loseg i nepotpunog sagorevanja u tom cilindru i eto zivog benzina u karteru

Vuk:
Hvala vam što ste se ukljucili u temu! Slike će da budu samo sutra  :) Što se tiče bobine moram je prvo proveriti, a i tajno ću proveriti kompresiju motora pre nego se sa sastanem sa vlasnikom čisto da znam ne ćemu sam. Da li je vožen pod saugom ili ne, ne znam ali može biti jer sam rekao da ga koristi tamo neki lik koji predpostavljam nema pojma o motorima i koji samo koristi brodić da bi izvadio ribu iz mreze, lovokredica! Nego niste mi rekli, pre nego nazovem servis, ima li dostupnih delova za taj motor s obzirom da je star?
Ajde da još kažem brodić tj. više neki kabinaš od jedno 7x1.8 sa hondom 7.5ks i tomos 4sk staje 2500 eur. Realno mislim da nije previše čak šta više nigde na berzi ne postoji cena od 2500 eur za tako nešto što lično smatram da je vrlo povoljno.

Darkobp:
Samo ti izmeri kompresiju i rece ti sve,moguce i da je na tom donjem cilindru losija ili pukla karika pa ga i zbog toga masti a onda je spreman za generalnu ili bar osvezavanje
Loše je kad motor tako svako njaka a onda se to obicno i neodrzava,svako vice nije taj motor moj nek ga odrzava čiji je i obrnuto i lako takav motor moze biti i losa kupovina a i nemora da znaci,sve je stvar sreće!!!
Znas i sam kao kako je kupovina bilo kakvog auta,motora ili bilo čega drugog polovnog"mačka u dzaku",pa kako ubodeš
Najbolje ti njega ako mozes spakuj pa kod nekog majstora na pregled ipak ćeti on najvise pomoći nego mi ovako preko tastature...
Ima ovde dosta na forumu vlasnika takvih nekih Hondica pa valjda ceti se neki javiti i uputiti oko delova,odrzavanje,kojeg majstora...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju