ovo sam poslao na B92 - radio i TV:
Nedavno je usvojen zakon po kojem je zabranjeno pecanje iz čamaca.
Hteo bih da zamolim da u Vašoj emisiji o ovoj temi porazgovarate sa predstavnicima zakonodavne vlasti koji su učestvovali u donošenju ovog i ovakvog zakona.
Od kada je sveta i veka, čamci ne služe samo i isključivo kao sredstva za prevoz, već i za ribolov.
Ribolov može biti privredni, rekreativni i sportski.
U čitavom svetu se pod rekreativnim ribolovom podrazumeva upravo ovo što je kod nas zabranjeno novousvojenim zakonom.
Ako je ideja bila da se očuva riblji fond, onda je ovo čist promašaj. Riblji fond se čuva očuvanjem reka, borbom proitv zagadjenja, poribljavanjem, prihranjivanjem, kontrolisanim izlovom, borbom protiv ribokradje ali nigde i nikako zabranom rekreativnog pecanja iz čamaca.
Zakon je, blago rečeno, sumanuto i bolesno pogrešan i promašen i za očekivati je da ga vlasnici čamaca neće poštovati.
Postavlja se pitanje kako će država kontrolisati primenu zakona?
Molim da se malo detaljnije obavestite o svemu i da u Vašoj emisiji ispitate kako je došlo do usvajanja ovako nakaradnog zakona i šta je moguće učinit da bi ova pravna nakaza bila što hitnije poništena i zaboravljena.
Zahvaljujem se na pažnji. Ukoliko želite da me kontaktirate, moj broj telefona je 063 209 497.
Pozivam i ostale da svoje primedbe šalju na iste i druge adrese - možda nekog i pokrenemo da nešto preduzme.