Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?
LSI:
--- Citat: mossi 11, 02, 2010, 10:02:02 pre podne ---
--- Citat: budens72 05, 02, 2010, 20:19:21 posle podne ---Na žalst Mossi, novi Zakon brani ribolov iz čamca,a korisnici imaju mogućnost da dozvole ako žele, ali u svakom slučaju Zakon je jedna sramota....ne razumem više ko piše te budalaštine....čiji mozak smišlja takve nebuloze...
--- Kraj citata ---
Nisam pročitao sve Zakone i njihova tumačenja, zato sam i pitao i pitam još jednom da li zakon brani ili korisnik vode?
Ako neko ima taj član Zakona neka ga i postavi na forum!
--- Kraj citata ---
Mossi, u prilogu je tekst zakona.
LSI:
Ovo je jedini deo u zakonu koji govori o merama koje korisnik može da propiše i to je pravni osnov na koji se korisnik može pozvati ako donese odluku o zabrani pecanja iz čamca ili zabrani pecanja noću (navodim samo stav 2.):
Права и обавезе корисника
Члан 14.
Корисник утврђује начин организовања риболова, време трајања
риболова, контролу изловљавања риба, мере сигурности у риболову и начин
коришћења објеката у риболову.
Kraj citata....
Ovo, prevedeno na običan jezik znači da korisnik (to su organizacije ili lica kojima Ministarstvo poveri na upravljanje ribarsko područje) može u nekom trenutku da donese odluku o zabrani pecanja iz čamca ili pecanje noću (ovde se misli na pecanje svih riba noću, a ne samo na zabranu pecanja pastrmke, mladice i lipljana - ako se ne varam), što je inače zabranjeno samim zakonom.
Da li je neki "korisnik" do sada doneo takvu odluku ne znam ali rasprava po tom pitanju je toliko uzela maha na sajtu samog Ministarstva, a gospodja iz Ministarstva u svojim komentarima to uzima kao činjenicu koja se ne dovodi u pitanje, pa sam zato i postavio pitanje da li je neko negde video i pročitao tekst te odluke ali još nisam dobio odgovor na to pitanje.
Plašim se da ne lupamo u doboš bez razloga.
To što je neko u Apatinu rekao da ljudi mogu da pecaju, a da će im neko gledati kroz prste - to je za svaku osudu i tog koji je to izjavio trebalo bi pozvati na odgovornost.
Zakon ili postoji i mora se poštovati (dok se na legalan način ne promeni) ili ne postoji.
Niko nema pravo da bilo kome "gleda kroz prste", jer tako se otvaraju vrata korupcija.
busa2:
LSI,po ovom kompletnom tekstu i temi moj zakljucak je sledeci:ZAKON JE TU DA BI GA JA KRSIO AKO GA SMATRAM KRAJNJE IDIOTSKIM.Tako da ja pecam iz camca a sve te korisnike i upravitelje ili sta sve oni neprovlace kroz tekst da bi sve nerazumniji bio i koji me strasno nervira cu da posaljem kod kapetana da mu on udari jednu macolu pa neka se on posle zali zorteru kako je banovan od strane naseg udruzenja , a zorter neka ga uputi na dedu.... i tako sve u krug dok se neizredja kod svih nas a mi da mu sasijemo sta nam padne na pamet.Ma nerviram se sto podlezem ovim njihovim provokacijama- da nece mozda da mi ukine besplatne akcije. :wild:
mossi:
Tresla se gora, rodio se miš.
Pravilo koje donese korisnik voda nisu krivično delo, pa samim tim... mogu da ga okače mačku o ... rep!
LSI, jel ima osnova ovo moje tumačenje?
:preved:
mossi:
Ajde da probam sam da rezimiram.
Zatvorene vode ili vode na kojima nema vodenog saobraćaja: Voda koja je u posebnom režimu, daklem ima osnova za zabranu.
Tekuća voda, međunarodni plovni put:
1. Plovidba je moguća i odvija se po pravilima i licencama rukovaoca čamca. Posedovanje čamca i licence mi omogućava plovidbu.
2. Pecanje, ribolov je dozvoljen po propisima (Zakonu - kupljena dozvola), 3 štapa sa po 2 udice.
3. Plovim, dakle ne kršim Zakon, sidrim (po propisu) opet ne kršim Zakon. Pecam - OPET ne kršim Zakon.
Zašto ga kršim ZBIRNO, ako ga ne kršim pojedinačno?
Tj. Da li upravljač može i sme da donese pravilnik kojim poništava moja prava koja mi omogućava Zakon?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju