Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?

<< < (10/33) > >>

mossi:
Ne slažem, nego potpisujem!
 :good:

LSI:
Sad sam razgovarao sa jednim prijateljem - čovek je advokat; ima malog kabinaša i drži ga na vezu kod Beške.

Prijatelj kaže da nije video tekst tog zakona ali je čuo od nekih prijatelja o čemu se u zakonu radi i kaže da mu je došlo da plače od muke.
Rekao bih da bi svi pravnici trebalo da zaplaču i od sramote.
Jer takva uredba, takav zakon je sramota za pravničku profesiju.

Videću od nedelje, kad se sretnemo, šta bi tu moglo da se uradi...

Kapetan:
aj bice ovo okupljanje 14og pa cemo videti sta i kako ...

Radojković:
I posle svega racunica je ovakva:camac 7m kabina i motor 18k tomos skoro 20000din registracija i porez pa dozvola za pecanje 5000din znaci 25000din ako vezem camac u nekom klubu ili splavu minimum 15-20eur mesecno sto za 6 mes. minimum 100e ili 10000din+ pribor, gorivo... znaci 35000din godisnje mene u Pancevu kosta ovo"zadovoljstvo" i na kraju mi ne daju da pecam iz camca.Beogradjane verujem i vise ..Dobro ajde sa obale Dunava-pecao sam godinama kod usca Tamisa u Dunav jer je tu jedno od redjih mesta gde je blizu grada i ima mesta za nekoliko pecarosa,a po nesto se i upeca.Mali problem jer ima dosta kidanja zbog vodenih prepreka ali i to je bilo podnosljivo.Sve dok nije dosao veliki gazda (PECONI kupio Luku DUnav) i uzurpirao celu obalu i zabranio prilaz do Dunava i niko mu nista nemoze
Onda ti ja kupim materijal i uradim camac da pecam kao sav normalan svet  i moja radost kratko trajase do poreza i novog zakona.Ja nemama gde da pecam sa obale  na Dunavu ali to izgleda ove ne interesuje sem mojih para.Plati  porez na luksuz,plati dozvolu ,plati komunalnu taksu ,plati mesto u marini-vezu plati ovo plati ono al nema pecanja iz camca -koja je svrha svega toga?? Upecao sam svega mozda 10-tak kvalitetnih riba i 15-tak babuski za celu sezonu a i mnogi drugi koje poznajem nisu bolje prosli od mene i ja ugrozavam riblji fond pecanjem iz camca??Svi mi  volimo Dunav Savu  neki vole da se voze neki vole da pecaju a neki i jedno i drugo,ja volim i jedno i drugo uzivam da zabacim pecaljke sednem u stolicu i dremam do zalaska pa upeco il ne upeco sve jedno ali to mi je bio san i to sam  mislio da sam ostvario. Ne mogu da verujem da ce mi neko sa ovim zakonom to sve pokvariti.  :suicide: totalno ludilo u drzavi i nesposobnost  vladajuce garniture da sagleda probleme i donese prave odluke i prave zakone.

Radojković:

--- Citat: kacintata  09, 02, 2010, 00:11:00 pre podne ---ovi novi zakoni prevazilaze granicu dobrog ukusa...................malo toga je u ovoj jadnoj zemlji ostalo dostupno i dozvoljeno................jebala ih evropa

--- Kraj citata ---
A greska u Jevropi nije dozvoljen privredni ribolov a jeste dozvoljeno pecanje iz camca...i ima ribe u rekama sto je najvaznije.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju