Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?
rade:
I sad je skupo ali za mene imati camac nije sport ja se netakmicim sa bilo kime.Ako treba placacu dazbine dokle mogu a posle odoh u gusare. :scyth:
LSI:
Tačno se zna šta je privredni, a šta sportski ribolov.
Ovde se radi o tome da je neki nabedjeni mislilac, kao član radne grupe za pisanje zakona, u granicama svojih misaonih mogućnosti, prevazišao i sopstvena očekivanja unoseći odredbu kojom se zabranjuje ribolov iz čamaca!
Ovo je vrhunac ljudske gluposti! I to treba svugde i na svakom mestu jasno i glasno kazati, pa možda i dopre do autora zakona.
Od kada je sveta i veka, ljudi su koristili čamce i za ribolov, a ne samo kao prevozno sredstvo.
Ali naš nadobudni mislilac je potpuno izgubio iz vida da se riblji fond čuva pažljivim planiranjem, poribljavanjem, prihranjivanjem, kontrolisanim izlovom, prevencijom i kažnjavanjem ribokradje.
Ili je možda mislio da je to jednostavnije rešenje i da sada ribočuvari neće morati da obilaze vodotokove i na licu mesta kontrolišu da li pecaroši imaju adekvatne dozvole, da li koriste dozvoljena sredstva za ribolov?
Da neće možda da postave osmatračnice s kojih bi osmatrači pratili šta rade ladjari, pa kada uoče nekog da peca sa čamca dojave to "nadležnima" koji bi organizovali sačekuše po marinama i svim ostalim zgodnim mestima za pristajanje čamaca?
Možda će taj prepad na čamdžije biti toliko strašan da će prestrašeni ladjari sami i svojom voljom priznati na licu mesta da su pecali sa čamca, a ne sa obale na tamo nekoj adi ili u rukavcu?
LSI:
Nadovezao bih se i na drugi deo Duletovog komentara.
Tačno je da je posedovanje ladje postalo skupo. Znamo to svi koji imamo ladje, a još bolje to znaju svi oni koji samo sanjaju o njima, ali surova stvarnost ne dozvoljava da im se snovi obistine.
I baš zato što se svi odričemo mnogo čega da bismo uživali na vodi, u prirodi, baš zato što provodimo dane i godine prikuplajući sredstva da sebi obezbedimo kakvu takvu ladju, na vesla, sa motorom ovakvim ili onakvim, od materijala ovog ili onog, ne smemo dozvoliti da nam ovakav zakon ograniči mogućnost korišćenja naših plovila.
Zato treba iskoristiti sva moguća sredstva, pa zato i vidim u tome važnu ulogu Udruženja gradjana, da se ovakva odredba ospori i što pre poništi.
mossi:
@LSI, razlikuju se sportski i rekreativni ribolov. A ovde kod nas je 99,8% rekreativni.
Sporstki pokriva pripremu i sama takmičenja, pa i poprilično različitu opremu i kompletan prilaz ribolovu.
Sve u svemu, ne vidim skorog boljitka.
:nono: :nono: :nono:
:this:
LSI:
--- Citat: mossi 08, 02, 2010, 16:16:23 posle podne ---@LSI, razlikuju se sportski i rekreativni ribolov. A ovde kod nas je 99,8% rekreativni.
Sporstki pokriva pripremu i sama takmičenja, pa i poprilično različitu opremu i kompletan prilaz ribolovu.
Sve u svemu, ne vidim skorog boljitka.
:nono: :nono: :nono:
:this:
--- Kraj citata ---
Mossi, hvala na dopuni.
Prilikom kucanja i slanja poruke došlo je do neke greške pa sam izgubio čitav tekst i onda sam ga kucao ponovo. Tom prilikom sam ispustio reč: rekreativni.
Trebalo je da glasi: Tačno se zna šta je privredni, a šta rekreativni i sportski ribolov.
Verujem da se sa ostalim što sam rekao slažete u najvećoj meri.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju