Pošto smo prošle godine bili jako ograničeni vremenom, klisurom smo se bukvalno provozali.
Ove godine nadam se da će biti vremena za pecanje barem 3-4 dana.
Analizirajući snimke sa sonara može se reći da dubina u kazanima koja je interesantna za pecanje je izmedju 10-30m.
Obično uzvodno je ravno tvrdo dno, a onda dolazi kameni sprud koji ume da bude dugačak i po 100m Takva mesta su obično krcata ribom.
No, tu tok je jak, plovni put je jako blizu, a sve je to na recimo 5-20m od strme kamenite obale.
Kako je tu bezbedno sidriti, kako odsidriti, pecati? Koje sidro za takav teren i koliko teško?
Koja su vaša iskustva sa pecanjem i sidrenjem u kazanima? Pre svega pričam o malim čamcima 6-8 m, do 1-1,5t.
Dnevna, noćna?
Primetio sam da veći čamci - jahtice, praktikuju vezanje u limanima.
To je dosta interesantan pristup, ali mi na malom čamcu nemamo konfor jahte i ponekad je potrebno i otići do obale, a onda sve to odveži, pa se opet vrati..
Posebno je pitanje: sidrenje za vreme lošeg vremena, kijamet sa vetrom i grmljavinom!?
Unapred hvala, mossi