E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Plavi Horizont
Bane:
bez obzira na trim potrudi se da sezonu preguras bez nerviranja, to je ovde zabranjeno kako je kapetan na samom pocetku rekao :preved:
Bane:
--- Citat: iverko 26, 03, 2009, 09:29:52 pre podne ---Ok. Valjda cu se naviknuti na opustanje.
Kad si vec ovde, nisam razumeo onaj odgovor za goromobrane, tj. link nisam uspeo da otvorim.
Molim te, ako hoces, napisi mi tamo o cemu se radi, interesuje me.
Pozdrav.
--- Kraj citata ---
samo sam hteo da te uputim na temu http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,95.0.html
ako si na to mislio i ako se ja dobro secam :)
tamo se malo diskutovalo o munjama i sl :good:
Bane:
a ako opet neuspes da otvoris link evo destinacije
Moja Ladja > Nautika opšta... > Iskustva sa vode > Munje i čamci
:good:
splavarsale:
--- Citat: SALE NB 23, 03, 2009, 22:39:08 posle podne ---Taj takozvani švanc doprinosi plovnosti ali samo ako se nalazi u ravni ili ako počinje odmah ispred elise.
U varijanti sa vanbrodskim motorom elisa dolazi iza tog švanca i potapa krmu bez obzira na trim.
Ovo što Giganova predlaže jeste rešenje. Bukvalno produžiti korito da se eliminiše švanc do samog kraja korita, da ravni deo korita bude što bliže elisi.
Na gliserima se koriste tzv. trim-tabovi, a i ovde bi pomoglo neko slično rešenje.
--- Kraj citata ---
Da li bi u tom slucaju pomogli neki flapsovi,i ja imam slican problem sa mojim camcem.Cak i motor od 8 ks mu potapa krmu,probao sam da opteretim pramac,ali nije bas sjajno resenje.
Kapetan:
cekamo slike :) kazu da flapsovi pomazu ...
i ja imam isti problem
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju