E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja Plavi Horizont

(1/6) > >>

Kapetan:
www.plavihorizont.iz.rs

galerija http://www.plavihorizont.iz.rs/album/slides/?newGD|slides|50  malo duze se ucitava :)

deda:

--- Citat: iverko  23, 03, 2009, 17:23:27 posle podne ---Nakon svega, kakav je opsti zakljucak?
Pozdrav

--- Kraj citata ---
   Meni deluje da mu fali sirine[onaj od 7000e] a sesir me bas nervira!!!Ako ga vec ima nesme da bude onako odsecen!!!!Nesto kod tog majstora nestima bas najbolje! :scare: :nono:   Siklja deluje uredu ali nista dok se nevidi uzivo.

giganova:
Iverko dozvolio si da malo pametujemo o tvojoj ladji,i evo da iskoristimo.
Nisam mogao dobro da vidim zadnji deo ,ali po ostalim modelima tog proizvodjaca rekao bih da su poprilicno zasvancovani.Zbog toga ti se brod propinje a krma tone.Nikakav kontra balast ti nece nesto pomoci,malo ce vizuelno izravnati ali plovnos nece popraviti.Ni snaga motora ti nece pomoci.
E sad moje resenje bi bilo u ispravljanju korita.To bi bilo naj prostije i naj jeftinije.Znaci na zadnji deo tabla lima preko postojeceg,malo ojacanja i to je to .Dobar majstor sve za dan odradi pa cak i brze.Problem ti je jedino sto ga moras izvuci na suvo.
Vise posla ima oko spustanja kabine,nego ravnanja poda.
Ako ima neka bocna slika kada je brod bio na suvom,pomogla bi.
Eto to je moje misljenje,a voleo bi cuti i Admiralovo i Mise F.smatram da su kompetentniji.
    POZDRAV :drinks:

deda:

--- Citat: iverko  23, 03, 2009, 17:23:27 posle podne ---Nakon svega, kakav je opsti zakljucak?
Pozdrav

--- Kraj citata ---
   Opsti zakljucak je:sacekaj lepse vreme  vozaj se i uzivaj!!!U voznji razmisljaj sta i kako da menjas pa na prolece[sledece] u rad!!Osim ako nemas zivaca da cekas! :drinks:

SALE NB:
Taj takozvani švanc doprinosi plovnosti ali samo ako se nalazi u ravni ili ako počinje odmah ispred elise.
U varijanti sa vanbrodskim motorom elisa dolazi iza tog švanca i potapa krmu bez obzira na trim.
Ovo što Giganova predlaže jeste rešenje. Bukvalno produžiti korito da se eliminiše švanc do samog kraja korita, da ravni deo korita bude što bliže elisi.
Na gliserima se koriste tzv. trim-tabovi, a i ovde bi pomoglo neko slično rešenje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju