E, ovako treba... > Plovila
Misljenje o vec pomenutom camcu
Barba:
Hak, ne znam sta bih ti rekao, meni se taj camac vizuelno dopada, a ja sam pominjao upravo Sinketovu Ninu. Skeptican sam prema domacoj amaterskoj proizvodnji, ali bilo bi najbolje da camac pogledas uzivo. Ja bih posebno obratio paznju na Sinketov i Zoranov post.
Svaki camac ima svoje prednosti i mane, Istranku mozes da nadjes za 1000-1500e, ne placas porez ali plovis 8 km/h. Ovaj camac ti obezbedjuje vecu brzinu, placas porez, treba di skuplji motor, trosis vise para na gorivo, ali i prelazis vise.
Za ostalo sta da ti kazem, ovde se raspravljalo i o nestabilnosti baylinera-a !?
LSI:
DarkoBP, hvala na podacima.
Pitao bih nešto u vezi one platforme na krmi za koju je zakačen motor.
Pretpostavljam da je to vlasnik nadogradio (ili je možda fabrički konstruisano tako?).
Vizuelno, izgleda lepo; na neki način produžuje čamac, ostavlja dosta slobodnog, mada ne znam i koliko iskoristivog prostora na krmi
Zaima me šta se još postiže tim dodatkom?
Kako on utiče na plovnost i mogućnost glisiranja, kao i na sveukupnu stabilnost?
I još nešto - "Dužina 350" - imam utisak da je cifra prevelika prema onom što se vidi na slici. Da nije trebalo da piše: Dužina 250?
(Nekako mi se čini da prema onome što vidim na slici kabina ne bi mogla da bude 3,5 m duga - ne bi ostalo toliko mesta u kokpitu.)
Na šta se odnosi poslednji podatak: "Težina 60"?
Da li je to težina motora koju može da prihvati platforma?
Darkobp:
E ovako,ajmo redom :good:
Platforma na krmi nije fabricka to je iz domace radinosti,bila je na camcu kad sam ga kupio
Nije najbolje ispostovana linija broda snjom pa je uza za nekoliko cm od broda pa se ocigledno gubi velika sila uzgona pa ja ovaj Elan nisam uspeo zglavno ni da izglisiram ni sa 60 ks,27km/h je bila najveca brzina
Ja ga vozim u deplasmanskoj plovidbi tako da to meni veliko i nesmeta ali imam u planu ove god da je prepravljam cisto iz vizuelnog izglega a i sper od koga je napravljena vec je delimicno truo iznutra
Sama ta platforma je dosta korisna jer na malom camcu od 5m jako puno znaci 60cm,ja tu recimo drzim svo pice,vodu i koje kakve razne budalastine
Zbog povecane duzine broda od 60cm na vodenoj liniji samim tim je malo povecana i brzina broda u deplasmskoj plovidbi
Kabina je dugacka 3,5m ali to je duzina skroz sa onim kosim spustom ali mereno duzina kabine od ulaznih vrata je oko 2,5m
To 60kg je tezina same kabine
Ono 280kg je tezina samog klot korita bez kabine
Maltene jedina razlika izmedju ElanaT495 i E.T500 je samo u promenjenim i popravljen tim ojacanjima izmedju duplog dna,I Elan je to sigurno shvati i ispravio, e sad zavisno od god proizvodnje ko koji primerak ima
Gen.kao sto kaze i Barba i meni se dopada taj tip plovila ,ja sam prezadoljan sa Elanom495 i rado bih presao na to Banetovo korito jer mi sve ostaje isto samo bih dobio 1m prostora vise za wc i malenu prirucnu kuhinjicu za koju ovde nemam nikako mesta
Jos uvek je to lagan plastican brodic tako da bih ga mogao i sam po volji maltene obicnim autom vaditi iz vode svake zime i trasportovati do kuce bez onih skupih zajebancija
Samo treba obratiti dobro paznju na podvodni deo kao sto se pricalo i malo spustiti tu veliku cenu jer je taj brodic skoro neopremljen i ja bih ga terao rado kuci bez razmisljanja :good:
haklberisojer:
Svi komentari su dobronamerni. Ljudski je malo pobeci od teme :) Malo ...;)
Mene intersuje ta upravljivost i "bezanje" pomentog camaca, koje se provlaci u postovima. E da ja bih ga vozio u deplasmanskoj plovidbi. Prodavac kace da je max brzina Dunavom sa onom njegovom Tomos 10ks : 18km/h. Ne bih da kupim lose upravljiv camac.
Drugo ta potencijalna osmoza. Nisam neki strucnjak, morao bih povesti nekog od vas ovde. Prodavac kaze da je izvadjen camac pa bise to moglo videti?
Trece jeste da je skoro golo korito, ali cena mora dole a ja bih ga vec opremio po mom ukusu. Mada ne vidim bas mesta za kuhinjicu i wc u postojecim gabaritima.
Mada camac je 91 godiste. U domacoj radinosti tad i nije bilo nekih vrhunskih tehnologija za izradu stakloplastike. Nema ni sada, nesto ;)
@barba: zasto mislis da ulazi u cenzus za porez na luksuz? Duzina 6m i 10ks penta? Ne mislim da menjam pentu niti imam fin. mogucnosti. Koji Sinketov i Zoranov post?
simbad:
Narode, samo da pojasnim,
Uopšte ne mislim da je ovaj čamac opasan ili da njegova "nestabilnost" treba nekog da zabrinjava. Za taj novac jednostavno može mnogo bolje.
A da se "klati" kad se ideš malim gasom ili stojiš, "klati se", više od sličnih. Hak, mislim da ga je najbolje koristiti kao gliser, za šta je i predviđen, kao Sinke.
Uostalom, ko naleti u Boku, može ga pogledati a verovatno je i na prodaju(ako ima zainteresovanih mogu da pitam rođaka). Na samoj obali je a adresa je Njivice 30.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju