E, ovako treba... > Plovila

Misljenje o vec pomenutom camcu

<< < (4/9) > >>

simbad:

--- Citat: Kapetan  27, 01, 2010, 11:13:42 pre podne ---
--- Citat: simbad  27, 01, 2010, 10:06:22 pre podne --- Prolazak bokom od krme ka provi, pretumbaće vam sve u kabini a devojke(namazane kopertonom) su vrlo često letele u vodu(dok nije nemeštena ograda).

--- Kraj citata ---

:lol: da su bile u kabini sve bi izmastile :)

--- Kraj citata ---

Eh Kapetane, kad se samo setim...  :yahoo:

Darkobp, tvoj elan 495 je neko projektovao namenski a ovaj je otišao previše u vis- dodata kabina i poremećeno težište...

haklberisojer:
Ma kakav svanc, stabilnost, plovnost, proklizavanje... daj da uzmem tu ladju da prizove opet neke nove "koperton cice" na nju ;)

Sinke:
 Sto se tice karakteristika Elan 495 se odlicno ponasa u manevrima,prilikom glisiranja,na kosavi po talasima,daleko od toga da je nestabilan.Imam 495,a ovaj klip smo napravili letos na Dunavu,pogledaj kako ovo korito lezi na vodi.Do pre jedno dve godine moj camac je bio kod Mushu-a pa moze i on da napise nesto.Sto se tice ove duze verzije nisam imao priliku da ga provozam,ali deluje nekako neskladno u odnosu na izvorni 495.Inace na klipu ja teram djuntu po Dunavu!

LSI:
Sinke, više puta sam gledao Elan 495 ali uvek sam nailazio samo na otvorene modele, nikada sa kabinom i nadgradnjom. Meni ovo na snimku baš lepo izgleda.
Da li je to uradjeno u "domaćoj radinosti"? Ko je bio majstor?

Koliko znam, čamac je 4,95 m dug i 1,95 m širok.
Koja je dužina kabine, a koja širina?
Koliko je visina u kabini, a koliko u nadgradjenom delu?
Koje su dimenzije slobodnog prostora u kokpitu?

Uh - mnogo pitanja...

Unapred hvala na odgovorima koji će zadovoljiti moju znatiželju. Hteo bih sve to da uporedim sa dimenzijama mog čamca.

Darkobp:
Duzina 495
Sirina 203
Visina boka 82
Gaz 30
Tezina 280
Ovo su podaci za samo korito+sad kabina
Duzina 350
Sirina 178
visina 80
visina u kabini od patosa do krova mislim da je 130
tezina 60