E, ovako treba... > Plovila
Misljenje o vec pomenutom camcu
simbad:
Pozdrav svim forumašima!
Izvinjavam se što se nisam zvanično predstavio a bilo bi krajnje vreme jer pratim ovaj forum od samog početka i to ću učiniti čim pre!
Obzirom da je pomenuti čamac interesantan mnogima, jednostavno moram da iznesem svoje mišljenje a ono je, što se kaže "iz prve ruke".
Za kvalitet plastike i izrade stoji gore pomenuto ali ono što je vrlo važno je da je ovaj čamac vrlo nestabilan. Korito mu je većim delom blago "V" ali je vrlo visok pa još sa kompletnim nadgrađem, vrlo se neprijatno bočno naginje. Prolazak bokom od krme ka provi, pretumbaće vam sve u kabini a devojke(namazane kopertonom) su vrlo često letele u vodu(dok nije nemeštena ograda). Zbog oblika podvodnog dela trupa dolazi do značajnog proklizavanja pri skretanju tokom glisiranja. Verzija koju sam imao prilike da koristim bila je kraća od ove i koristio sam sledeće motore: Merc 25 hp i Crysler 115. Relativno lako izglisira sa slabijim motorom i sa troje odraslih(jedan na provi dva u kokpitu).
Iskreno ga ne preporučujem jer kad sve uzmete u obzir mislim da za taj novac ili nešto malo više, može da se nađe nešto kvalitetnije.
Pozdrav!
Kapetan:
--- Citat: simbad 27, 01, 2010, 10:06:22 pre podne --- Prolazak bokom od krme ka provi, pretumbaće vam sve u kabini a devojke(namazane kopertonom) su vrlo često letele u vodu(dok nije nemeštena ograda).
--- Kraj citata ---
:lol: da su bile u kabini sve bi izmastile :)
Zoran:
Ne znam sta da ti kazem.
Moj prijatelj je imao elan original i na njemu motor od45ks.Kad sam mu otvorio duplo dno,popucala su mu
neka unutrasnja pojacanja.Bas je bio posao to doterati.Ovaj sto te interesuje je jos produzen,pa ne znam
kakva su pojacanja stavljena .
Toliko od mene.
Darkobp:
Elan je trazio neki kompromis izmedju stabilnosti,plovnosti i brzine Da je korito pravo duboko V nebih proklizavao u glisiranju u krivinama i mnogo bih se bolje ponasao ali bih zahtevao i duplo jacu motorizaciju sto je u ono komunisticko vreme kad je osmisljen bilo obnormalno skupo koristi i nabaviti uvozne motore vecih snaga
Ovako sa relativnom malom snagom vec glisira,i za razliku od dubokog V sa istom motorizacijom brzi je na vodi ali to eto ima i losih mana naravno
Tesko je ocekivati da plastica brodic od samo 2sirine i 6m duzine da se nenaginje kad se pokusa proci bokom do krme
Videli ste onaj Galeb od 14 m metalni u bosni kako se nagne od samo 1 coveka a ne jedna samo "veca plasticna kadica",sta ocekivati od tih dimenzija i te mase
Ja posto sam vlasnik tog elana 495 a na vezu prvi komsija je Istarka P500 koja je istih maltene u dlaku dimenzija pa sam ih dosta uporedjivao od tog ljuljuna sa boka do brzine do komfora u kabini... i svugde je taj Elan biio za dlaku bolji
To su moja zapazanja iako se neki verovatno nece sloziti stime
SALE NB:
Kakva crna Istranka?! Istranka jedino može da se pohvali sa boljim držanjem pravca na max. brzini
od 8Km/h! :taunt:
Istranka ima smisla na moru, na reci... pa ne baš.
Ovo nije Elan korito, već korito iz kućne radinosti, tako da je stvarno pitanje kakva su ojačanja unutra.
Što se naginjanja tiče, pa svako manje V korito se naginje, to se uopšte ne može sprečiti.
Mislim da je to sasvim korektan čamac, ali malo preskup.
Evo , upravo onaj Fletcher sa oglasa, čak i sa ovom cenom je mnogo bolji i nudi više mesta, iako je pola metra kraći.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju