E, ovako treba... > Plovila

Misljenje o vec pomenutom camcu

<< < (2/9) > >>

Dule HU:
Čamac je parkiran u Zemunu na tzv Šlepu, čovek ga je radio komlet prošle godine i bio je van vode, korektno plovilo jedino što je prilično klot sa opremom ali pričaj malo o ceni, inače to je jako lepo korito. Sale NB može da ti kaže nešto više o tim koritima jer je on jurio nešto tako.

haklberisojer:
E onda SaleNB na tebe je red. Kad budes imao vremena...

Darkobp:
Originalno korito sa koga je "skinut" kalup je Elan t 495,ovo je samo produzeno za 1m
Generalno dobro korito i plovno al posto je orig.Elanovo bilo glisersko korito malo ima problema sa drzanjem pravca na malim brzinama tj u deplasmanskoj plovidbi pretezno kao i svi gliseri
Elan T495 recimo sa istom motorizacijom naspram pasare Istarke P500 je brzi za 1-2km/h,valjda je plovniji,lepse klizi,sece vodu lepse ili jebem ga sta vec..tako da je korito za pohvalu :good:
Bas kod tog produzetka korita na tom Batinom mi se nesvidja sto je uradjen svanc,nevidim svrhu toga a samo je smanjio duzinu vodene linije i izgubio ikakvu mogucnost glisiranja
Korito je blago V, i bokovi su mu dosta visoki i robusni sto je dobro
Ovo su moja zapazanja jer sam bas vlasnik tog Elana T495
E sad zapazanja  i ponasanja ovog Batinog korita bih ti ipak morao reci neko koje to korito ipak imao mada neverujem da puno odstupaju od Elanovog

Sale,barba da cujemo sad vas,vas red :taunt:

SALE NB:
Nisam video taj čamac uživo, ali poznata su mi ta korita, pošto su ih radili u Starim Banovcima.
Ne bi trebalo da ima švanc, već je samo produženo glisersko korito. Jedino ako nije nešto budženo naknadno.
Bukvalno to je 495 sa dodatnim metrom, gde može da se spakuje WC i kuhinjica.

Kvalitet plastike je domaći, ako nije lepo održavan, hoće da bude osmotičan.

haklberisojer:
Znace mi ove informacije.

Interesuje me i sledece: koliko je povozno ovo korito? Nesto me buni: ako je kao elan 495 onda je glisersko korito? Odnosno za koji je rezim plovljenja prvljeno korito: deplasmaski ili gliserski? Koja mu je brzina i koja optimalna pogonska snaga?

Nadam se da ne postavljam previse pitanja. Da ne smorim...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju