The world of sailing - Svet jedrenja > Iskustva

Junk rig

<< < (4/6) > >>

Admiral:
Krov nikada nije dovoljno jak za jarbol. Zato se i stavlja podupirac, metalna cev, sa plocama na krajevima. Tako imas podlogu za jarbol, a i manje prostora uzima. U pravu je i Kap. U malom prostoru mora da smeta.
Jarbol u svakom slucaju moras obezbediti sajlama, a ni ne treba ti da okreces jedro 360'.
A pogledaj www.junkrigs.com
Pozdrav

Pera GARMIN:
Kabina jeste mala, ali nije ni namenjena za boravak unutra.
U njoj se prespava, ima više nego dovoljno prostora za stvari, i sasvim lep ležaj. Ustvari čak tri ležaja:

http://www.navodi.com/forum/viewtopic.php?t=994&start=0

Jarbol, ili podupirač, će smetati u kabini svakako, ali ništa fatalno... ma to ću morati da probam!

Dule HU:
Kabina jeste mala, ali nije ni namenjena za boravak unutra.
U njoj se prespava, ima više nego dovoljno prostora za stvari, i sasvim lep ležaj. Ustvari čak tri ležaja:

Zavisi od dimenzija može i četvoro da spava, samo ako mirno spavaju i ne hrču (kao neki testeraši)

espresso:
Evo i skromnog misljenja jednog jedrilicara.

Pero, a i ostali kojima je do jedrenja na reci, mislim da je bolje da investirate u plovilo koje je projektovano za jedrenje nego da polovicnim resenjima prepravljate pasare i ostale tipove plovila koje posedujete. U Beogradu i ostatku sveta ljudi su prihvatili jedrilice kalse MICRO (veliki broj razlicitih projektanata i brodogradilista) kao najbolje resenje za reke i jezera. Mi imamo tu srecu da u Beogradu imamo Voju Pajnika koji je veliki entuzijasta, poznavalac materije, jedrilicar i covek spreman na razgovor i dogovor. Njegovi "mikraci" su se dobro pokazali i dokazali i na rekama i na moru. Najbitnije je da su projektovani za jedrenje ali i za voznju motorom, i da pruzaju veci komfor u kabini sto je svima kojii borave na vodi vazno. Razmislite...

Kapetan:

--- Citat: espresso  09, 02, 2009, 13:00:39 posle podne ---Evo i skromnog misljenja jednog jedrilicara.

Pero, a i ostali kojima je do jedrenja na reci, mislim da je bolje da investirate u plovilo koje je projektovano za jedrenje nego da polovicnim resenjima prepravljate pasare i ostale tipove plovila koje posedujete. U Beogradu i ostatku sveta ljudi su prihvatili jedrilice kalse MICRO (veliki broj razlicitih projektanata i brodogradilista) kao najbolje resenje za reke i jezera. Mi imamo tu srecu da u Beogradu imamo Voju Pajnika kojji je veliki entuzijasta, poznavalac materije, jedrilicar i covek spreman na razgovor i dogovor. Njegovi "mikraci" su se dobro pokazali i dokazali i na rekama i na moru. Najbitnije je da su projektovani za jedrenje ali i za voznju motorom, i da pruzaju veci komfor u kabini sto je svima kojii borave na vodi vazno. Razmislite...

--- Kraj citata ---

ne radi mu sajt ... http://www.pajnik.co.yu/

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju