The world of sailing - Svet jedrenja > Iskustva
Junk rig
espresso:
imam kontakt telefon kome treba nek se javi na PP
Pera GARMIN:
PRvo da se svima zahvalim na odgovorima na ovu temu.
Poznajem Pajnika i njegove "mikraće" i takođe imam samo reči hvale za taj brod. Odlična jedrilica, dobra kabina, ali za moje shvatanje boravka na reci malo mesta u kokpitu i ozbiljan nedostatak zadnje platforme za kupanje, a takođe nema mnogo mesta za ležanje na palubi... Sve ono što (čini mi se) Vario ima. Iskreno, nije mi preterano stalo do jedrenja na reci. Da jeste, sigurno bi se pre odlučio za Pajnik 550 nego za Vario 19
Junk rig je simaptično, verovatno neefikasno (u poređenju sa mikrotonerima) a verujem i ne preterano skupo rešenje jedra na Variu, koji je kako-tako dizajniran da bude jedrilica. Ako ga izvedem elegentno (da ne bude previše nabudženo), što da ne... mislim da se vredi igrati kad već imam list kormila i kobajagi "long keel". Videćemo...
budens72:
Pero,
na berzi "na vodi" ima aluminijumski jarbol na prodaju...možda ti treba... :telephone:
Pera GARMIN:
budens72,
hvala na dojavi, promakao mi je...
čini mi se da je to preozbiljan i preveliki jarbol za Dunju. 7m, mLogo je...
drug_igrutin:
Mislim da je u nekom Sam-u bio članak Waltera Turnšeka o ugradnji jarbola na pasaru, sada sam pokušao da nađem ali bezuspešno. Mislim da bi bilo korisno pročitati isti ako se odlučiš za ugradnju.
Meni je ta ideja sasvim ok, ne očekuje se da jedri kao prava jedrilica, ali će sigurno biti od koristi pri povoljnom vetru i verujem da bi se investicija isplatila.
I ja sam se nosio mišlju da kupim pasru i da ugradim "pogon na vatar", jbg mnogo volim te budževine 8)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju