Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Pravilni8k o plovidbenoj dozvoli i Uputstvo za dobijanje plovidbene dozvole
brankoNV:
Nijedna vodena povrsina nije za zezanje, jezera su opasna pogotovu kad dune vetar, znaju talasi biti i po metar visine, obicno sve nesrece dolaze zbog budalastina, nepaznje, kur...evitog ponasanja na vodi, i uvek obavezno zbog alkohola....ta nesreca je tada dogodila sa tim uzicanima, i ne pamtim kad je bila jos neka,pretovarnen camac, nisu sedali u camcu nego hodali i gajba piva, i naravno problem se desi....hvala na pomoci, al voleo bih imati tu knjizicu makar u elektronskoj formi, pa ko ima nek posalje,bicu zahvalan,ako je potrebno i platiti za istu. 357
Bucho:
Komsija, za nase podrucje je nadlezna kapetanija u Sremskoj Mitrovici. Pa ako si dovoljno lud (posten) ti zapali u Sr. Mitrovicu sa sve camcem i obavi to. Jos ponesi desetak-petnaest hiljadarki da drzavi platis, pa sledece godine opet. Salim se, dolazi kapetan iz Mitrovice po pozivu(ako ima desetak camaca za registraciju ili za polaganje). Prosle godine je dolazio jednom ili dva puta na Perucac zbog registracije splavova i polaganja ispita. Ali s obzirom da nema ko da kontrolise, nije mi jasno sto si zapeo da registrujes camac. Vozi i uzivaj. Mozda se i sretnemo na jezeru. Ja dodjem malo na KOKU a malo na Perucac a inace sam Uzicanin. Poznaces me po zastavici MOJA LADJA. 114 114
brankoNV:
Ma, nisam ja bas toliko revnosan da izmirim drzavi njene namete, nego sam hteo cisto da se informisem, da me ne zaustavljaju ribocuvari i traze koje kakve papire,a posto nisam ni ribolovac doci cu u iskusenje da tamburanje pa bolje da znam svoja prava i obaveze....vidimo se na Kokinom brodu vozim gliser rocca rubis srecno kone
marke:
Koja je donja granica za polaganje za UMC, sin mi ima 15 godina i hoce da polaze. cap
Kapetane ima li negde na sajtu (nisam je nasao) te knjizice za polaganje za UMC? 114 sha
IKA:
donja granica 16 god.
U fazi sam narezivanja CD-a koji sam dobio od kapetana Butirića iz kapetanije Titel.
Gledaćemo da postavimo na sajt ,kako bi zainteresovani mogli da preuzmu po potrebi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju