Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Pravilni8k o plovidbenoj dozvoli i Uputstvo za dobijanje plovidbene dozvole
11zodiac11:
--- Citat: ljubac 07, 08, 2009, 22:26:42 posle podne ---
--- Kraj citata ---
Apsolutno ok...
nego gde je taj raj na zemlji
:whistle:
Блок_64:
--- Citat: kacintata 06, 08, 2009, 08:36:06 pre podne ---ja i mam nesto literature za polaganje kao i ostale nauticke literature ali ne poznajem nikog ko je pao na tom ispitu a da zna svih 60 slova.ako hoces iskopiracemo knjizicu
--- Kraj citata ---
Некад било друже.Данас сам био присутан пошто сам закаснио оставили ме само да слушам од њих 7 6 је пало 1 положио.Барем у капетанији у Београду.
brankoNV:
Pozdrav svima, potrebno mi je par saveta iskusnijih kolega i poznavalaca prava u vezi ove tematike, imam par tehnickih pitanja, zivim blizu jezera na Uvcu,na tim jezerima saobraća 50-60 camaca raznih kategorija, uglavnom manji gliserčići, i ribolovoacki camci, niko nikada nije registrovao nijedan camac, vecina motora (tomoske uglavnom) nemaju papire itd... verovatno sa stanovista drzave nezanimljivo podrucije za ubiranje poreza
1.da li je potrebno da i mi registrujemo camce?
2.da li je potrebno imati dozvolu za upravljanjem camcem duzine 4m,za 4 osobe,motor 8 ks?
3. gde se moze polagati,informacije o telefonu i ako ima neko kakvu skriptu za polaganje?
HVALA SVIM POZNAVAOCIMA NA POMOCI UNAPRED :) mirna voda svima :) 25648
Kapetan:
po pravilima ne biste smeli da budete na vodi bez polozenog, i sa tomosima koji nemaju papire...
a opet sa druge strane ne cackajte mecku pa da se dajete u trosak (registracija, porez, polaganje...)
a opet sa trece strane http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Stena-u-Uvachkom-jezeru-spasla-sedam-ljudi.lt.html
mislim da je bitnije da ljudi shvate da se nije igrati sa vodom ...
sto se tice tvojih pitanja:
1 DA u opstini sa dva svedoka cete dobiti papire za svakog tomosa
2 DA
3 Ovo su kontakti kapetanija pa vidi koja je najbliza : http://www.exyuberza.com/oglasi_lista.php?podkat_id=191
ali mislim da biste trebali posebnu paznju da posvetite bezbednosti
Kapetan:
btw imas negde na sajtu knjizicu za UMC pa pogledaj
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju