Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Pravilni8k o plovidbenoj dozvoli i Uputstvo za dobijanje plovidbene dozvole

<< < (6/15) > >>

ljubac:
a evo nešto što možete da primenite u slučaju da vas teraju na vanredni tehnički pregled  (provereno u praksi)

Princip srazmernosti
                       Član 36.
Primena policijskog ovlašćenja mora biti srazmerna potrebi zbog koje se preduzima.

Primena policijskog ovlašćenja ne sme izazvati veće štetne posledice od onih koje bi nastupile da policijsko ovlašćenje nije primenjeno.

Između više policijskih ovlašćenja primeniće se ono kojim se zadatak može izvršiti sa najmanje štetnih posledica i gubljenja vremena.

Prilikom primene sredstava prinude nastojaće se da njihova upotreba bude postupna, odnosno od najlakšeg prema težem sredstvu prinude i, u svakom slučaju, uz minimum neophodne sile.

samo im recite npr da žurite na zakazani lekarski pregled i ako oni nerazumeju šta znači ovaj član neka pišu prijavu .sudija je pismen čovek on će znati...

Izvinjavam se zbog dva uzastopna posta zeza me nešto i nemogu da pišem duge postove

11zodiac11:
To je clan zakona o policiji i po njemu "pandur" postupa u skladu za ovlascenjem iz tog clana tj. Zakona o policiji (malo tumacenja pri citanju) i ne pise nikakve prijave (a kako ako je nepismen?), vec utvrdjuje cinjenice (penje se na ladju, pregleda dokumenta, !brodski dnevnik, teret, putnike..."Panduri NEMAJU pravo da kontroliše teret,promet roba i sl,(tačno se zna koja služba može to da radi)!". Inace tema je zakoni i propisi a ne "o` anarhijo i drz` pandura",  ima takvih foruma pregrst na internetu, ali tebi racunar ne pise dugacke postove! Ima i pismenih pandura kojima shodno datim ovlascenjima u skladu sa zakonom o policiji i moralnim i etickim principima, lakonski i profesionalno obucenim ne bi proslo ni citanje navedenog u postu  "Nemaju nikakvih prava ni da vas pitaju sta vozite u gepeku ,na prikolici i sl.Najmanje 10 puta su me to pitali i slatko sam ih isprašio" a kamoli u praksi na terenu ako je !neko previse opusten, kaze da je lopov i sl.
Krade se nazalost i meni su krali, a kako da "pandur" ustanovi cinjenicu da li je camac na prikolici (osnova sumnje) ukraden, ako to ne proveri vizuelno, uvidom u papirne dokumente... i verbalno (recima) obavljanjem razgovora, a da to ne povredi gradjanjska prava, ponos ili vec sta lica kome se "pandur" sluzbeno obraca.

ljubac:

--- Citat: 11zodiac11  07, 08, 2009, 01:16:51 pre podne ---To je clan zakona o policiji i po njemu "pandur" postupa u skladu za ovlascenjem iz tog clana tj. Zakona o policiji (malo tumacenja pri citanju) i ne pise nikakve prijave (a kako ako je nepismen?), vec utvrdjuje cinjenice (penje se na ladju, pregleda dokumenta, !brodski dnevnik, teret, putnike..."Panduri NEMAJU pravo da kontroliše teret,promet roba i sl,(tačno se zna koja služba može to da radi)!". Inace tema je zakoni i propisi a ne "o` anarhijo i drz` pandura",  ima takvih foruma pregrst na internetu, ali tebi racunar ne pise dugacke postove! Ima i pismenih pandura kojima shodno datim ovlascenjima u skladu sa zakonom o policiji i moralnim i etickim principima, lakonski i profesionalno obucenim ne bi proslo ni citanje navedenog u postu  "Nemaju nikakvih prava ni da vas pitaju sta vozite u gepeku ,na prikolici i sl.Najmanje 10 puta su me to pitali i slatko sam ih isprašio" a kamoli u praksi na terenu ako je !neko previse opusten, kaze da je lopov i sl.
Krade se nazalost i meni su krali, a kako da "pandur" ustanovi cinjenicu da li je camac na prikolici (osnova sumnje) ukraden, ako to ne proveri vizuelno, uvidom u papirne dokumente... i verbalno (recima) obavljanjem razgovora, a da to ne povredi gradjanjska prava, ponos ili vec sta lica kome se "pandur" sluzbeno obraca.

--- Kraj citata ---

Znam ja sta je tema ali čovek lepo pitao,bez uvrede ali ti mora da si jedan od onih pismenijih jer koristiš računar i ne bih da polemišem na forumu o tome
ali mali primer;
U mom gepeku se nalazi nešto ,izmedju ostalog, i što piše : 1.KX-TDE0111XJ DSP64 Card (built in 8 IP trunks & 16 IP PT license)
i ti oćeš da kažeš da sam ja dužan da panduru objašnjavam u 6 ujutro na autoputu šta je to ,da mi traži fakturu otkud mi to,da li nekog možda mogu da povredim sa tim ili da se samopovredim.ma ajde ...
Inače to je principijelna stvar nije bitno da li je kartica u gepeku ili čamac na prikolici.I usput imam ja malo više veza sa policijom i o zakonu o policiji znam koliko i ti ,ali isto tako imam i svoje mišljenje o svemu tome koje opet da ne širimo polemiku na ovom lepom forumu.I na kraju nema krivice dok se to ne dokaže i overi u sudu a teret dokazivanja osim u dva slučaja je na policiji

11zodiac11:
Nije pitao vec je pogresno ili namerno protumacio zakon. Nema polemike za to treba sagovornik (i moj Sin od 9 god apsolitno perfektno koristi racunar) a i ovaj forum apsolutno to ne zasluzuje. Ecka/Belo Blato/Lukio Selo/Carska Bara/kotlic...10,00 am Raj na zemlji, 06,00 pandur, ha ha. Pozdrav svima.

ljubac:

--- Citat: 11zodiac11  07, 08, 2009, 21:59:35 posle podne ---Nije pitao vec je pogresno ili namerno protumacio zakon. Nema polemike za to treba sagovornik (i moj Sin od 9 god apsolitno perfektno koristi racunar) a i ovaj forum apsolutno to ne zasluzuje. Ecka/Belo Blato/Lukio Selo/Carska Bara/kotlic...10,00 am Raj na zemlji, 06,00 pandur, ha ha. Pozdrav svima.

--- Kraj citata ---

Apsolutno ok...

nego gde je taj raj na zemlji

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju