E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Nadogradnja pasare

<< < (18/21) > >>

igogitar:
Jedno,mozda glupo,pitanje:
Ako kod deplasmanca brzina zavisi od duzine korita na vodenoj liniji,da li ovakva krmena nadogradnja utice na brzinu brodice? Darkobp kakva su tvoja iskustva?

Kapetan:

--- Citat: igogitar  18, 06, 2010, 10:21:20 pre podne ---Jedno,mozda glupo,pitanje:
Ako kod deplasmanca brzina zavisi od duzine korita na vodenoj liniji,da li ovakva krmena nadogradnja utice na brzinu brodice? Darkobp kakva su tvoja iskustva?

--- Kraj citata ---

jedino ako je nadogradnja u vodi i produzav vodenu liniju

marke:
Svako otezavanje povecava gaz i usporava kao i otpor vetra koji nadgradnja stvara ali nebitno kod malih brzina plovidbe.

Darkobp:
Brzinu bez nadogradnje nisam nikad merio al u poredjenju sa pasarma Istrankama od 5m sam uvek bio brzi za 1-1.5km/h sa istim ili slicnom motorizacijom,e sad dal se ta razlika pojavila zbog razlicitih korita od razlicitih proizvodjaca ili je stvarno tih 60cm vece duzine mog brodica dalo neki ucinak

Izmericu prvi put cim neko bude imao gps u ruci na brodicu pa cu videti sad kad sam porastao na vodenoj liniji za jos 35cm pa sad ukupna duzina brodica preko svega iznosi 5.90m

Primetna je osetna razlika u stabilnosti u koritu kako je sad ta krm.nadogradnja povecana i  produzena za razliku od prosle da mnogo manje tone krma kad na brodicu tj nazad u kokpitu sedi 4,5 ljudi,valjda pre se sedelo skroz nazad na krmi a sad jos iza kokpita ima bar jos 1-1.30m pa se sedi nekako centralno

igogitar:

--- Citat: Kapetan  18, 06, 2010, 10:26:14 pre podne ---
--- Citat: igogitar  18, 06, 2010, 10:21:20 pre podne ---Jedno,mozda glupo,pitanje:

--- Kraj citata ---

jedino ako je nadogradnja u vodi i produzav vodenu liniju

--- Kraj citata ---

Kap cini mi se da je ovde bas tako. Cak mi izgleda kako je ova nadogradnja doslovno produzetak citavog korita odnosno da gazi kao i ostatak korita. Darkobp ispravi me ako grijesim jer na slikama bas ne vidim najbolje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju