E, ovako treba... > Plovila
Aluminijumski Gliser
ПЕЦОВ:
mozda neko merodavan da da misljenje,zasnovano na praksi,koje se debljine al lima koriste za odredjene delove plovila slicnih dimenzija
LSI:
--- Citat: ПЕЦОВ 18, 01, 2010, 19:30:37 posle podne ---mozda neko merodavan da da misljenje,zasnovano na praksi,koje se debljine al lima koriste za odredjene delove plovila slicnih dimenzija
--- Kraj citata ---
Ne spadam u "merodavne" i "školovane" da bih dao odgovor na ovu temu ali Saletu predlažem da sa Vladom i Kempijem dodje ponovo kod mene i da pogledaju debljine lima na mom čamcu.
Obzirom da su dimenzije mog čamca nešto manje od onoga što Sale planira ali ne mnogo (ovo je sada moj laički komentar), verujem da neće pogrešiti ako za svoj čamac iskoristi ono što su projektanti uradili na mom čamcu.
Pera GARMIN:
--- Citat ---Praktično jedino plovilo vredno spomena u Srbiji je do juče bio Bas 747, sad je tu i Yastog, a oba su cenovno iznad moje lige! Oba imaju (po meni) veliku manu, vozač sedi u kabini, mada se to može modifikovati.
Malo sam se igrao, meni Yastog izgleda mnogo bolje bez onog krovića! I praktičnije za naše podneblje!
--- Kraj citata ---
Sale,
hvala na ovome, polaskan sam!
samo dve male napomene:
- vozač na Yastogu ne sedi u kabini, nego ispod hard topa. Nema pregrade između vozača i kokpita (društva koje se vozi), svi su u jednom prostoru. To i meni smeta kod BAS-a (dobro, pomalo i oblik korita...)
- krović sa Yastoga se da skinuti, upravo radimo na reviziji koja bi bila otvorena, sa rol barom, zgodna za nadgradnju bimini topom. Meni je lično Hard top mnogo bolji izbor zbog korišćenja zimi i bolje senke leti, manjih problema sa vlagom noću... ali to je moje viđenje. Siguran sam da će i Yastog 23 Targa biti zanimljiv... (uskoro skice!)
p.s. i dalje sam ubeđen da ćeš takav gliser lakše napraviti od špera i epoksija nego od aluminijuma. Čak i potpuno sam!
kemppi:
@SaleNB
Moji prijatelji inzinjeri brodogradnje su penzioneri,ne rade vise projekte,brod koji sam pominjao su projektovali pre 20-ak godina,ja samo mogu sa njima da popricam drugarski,i dobijem kakav konkretan savet.
Kapetan:
--- Citat: SALE NB 18, 01, 2010, 18:58:46 posle podne --- u Srbiji je do juče bio Bas 747, sad je tu i Yastog, a oba su cenovno iznad moje lige!
--- Kraj citata ---
obrati paznju (koliko sam shvatio) nijedan od njih ne moze "jednostavno" da nasuces na plazu i slicno vec sve moras sa sidra... znaci sidro pa ili gazeci ili plivajuci ili pomocni camac do obale po litru ladne vode...
iako je Sunebam 29,1 veci i konforniji od oba i kako sam skapirao u istom cenovnom rangu ni on ne moze na obalu ali na 9 metara imas mesta za pomocni po duletovom principu (na one kolutove)...
muke nase sa ladjama :(
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju