E, ovako treba... > Plovila

Aluminijumski Gliser

<< < (12/21) > >>

SALE NB:
Kapetane, to i jeste problem!
Ja čamac trebam da bi njime plovio, i moj čamac zato mora dobro da PLOVI!
Oni koji plove par km mesečno i zatim se negde nasuču i provedu celo leto nasukani, njima treba čamac koji se lako nasuče! A to mene ne zanima! Jednostavno koristim čamac u druge svrhe!
Kad doplovim do plažice po kojoj želim da prošetam, već ću naći način da dođem do nje. Po leti je i plivanje u redu, a i neki mali gumenjak može da završi posao za sve druge prilike. A dovoljno je da imaš mali kompresor na 12v na čamcu, pa je brzo i naduvan i izduvan.

Uzgred, projektovani gaz na ovom gliseru je 34cm, znači mogu da priđem skoro svuda gde i ti možeš da priđeš!

SALE NB:

--- Citat: Pera GARMIN  18, 01, 2010, 20:11:36 posle podne ---
- krović sa Yastoga se da skinuti, upravo radimo na reviziji koja bi bila otvorena, sa rol barom, zgodna za nadgradnju bimini topom. Meni je lično Hard top mnogo bolji izbor zbog korišćenja zimi i bolje senke leti, manjih problema sa vlagom noću... ali to je moje viđenje. Siguran sam da će i Yastog 23 Targa biti zanimljiv... (uskoro skice!)

p.s. i dalje sam ubeđen da ćeš takav gliser lakše napraviti od špera i epoksija nego od aluminijuma. Čak i potpuno sam!

--- Kraj citata ---

Hard top je prava stvar, imaš kabrio sa biminijem leti, i tvrdi krov zimi! :good: Pogotovo u kombinaciji sa gliserskim koritom!
Jedva čekam skice!

Što se gradnje tiče, sve je još otvoreno. Nažalost, kao i obično, finansije će na kraju presuditi! Videćemo da li mi je aluminijum uopšte dostupan ili nije. A verujem da bi gradnja u aluminijumu dala najefektniji rezultat za ovaj tip čamca! Šper je svakako druga opcija, već samim tim što mogu da radim po projektu, bez ikakvih promena.

Kapetan:
obicno se plovi do neke destinacije gde se vredi iskrcati i na obalu preneti potrebne stvari ...

SALE NB:
O bože ,daj mi 6 ruku i 2 meseca godišnjeg (plaćenog)!!!  :suicide:
Dule, kada bih mogao da ga započenem i dovršim u klotu , za 2 meseca, ne bih se mnogo dvoumio, ovako.....
Siguran sam da je aluminium najskuplji, samo je pitanje koliko je skuplji?!
Mislim da bi sa stanovišta težine luminijum bio najbolji izbor, težinsku prednost bi u nekoj meri umanjila ugradnja izolacionih materijala, upravo da bi se dobio taj komfor o kojem pričaš, ali to je već drugi deo priče....

Tek kad napravim kalkulaciju ću znati više i doneti neku odluku..

Barba:

--- Citat: SALE NB  18, 01, 2010, 18:58:46 posle podne ---Na osnovu projekta za šper, i uz  pomoć kemppija i Vlade, verujem da mogu napraviti ono što bi Ameri rekli
"educated guess" što se jačine i izbora materijala tiče. Meni je to dovoljno. Neću sa njim preko okeana!

--- Kraj citata ---

Mislim da ces, ako popricas sa vise majstora doci do nekog zadovoljavajuceg zakljucka i da ce konstrukcija biti OK. Imace camac konstruktivnih mana, mozda ce biti i bespotrebno tezi, ali kao sto rece, ne treba ti nikakav rekorder. Ako profilises rebra i otvore na njima (zbog smanjenja tezine) i okvire dobices znacajna ukrucenja, ali za to ti opet treba presa, kalupi, racunice i sto djavola. Ako ides na varijantu prostog varenja tabli, konstrukcija rebara i okvira ce biti znacajno slabija, zato je ukrutis udvojavanjem tabli na pojedinim mestima i varenjem kojekakvih profila. To je jeftinije za izradu, ali povecava tezinu.

Ono sto mi se nikako ne dopada je sto sticem osecaj da zuris. To nikako ne valja. Mozda je bolje da i ovo leto provedes na Zeki, a da ladja bude spremna za 2011.   

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju