E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

PROIZVODNJA DRAGAN SMEDEREVO

<< < (8/54) > >>

SALE NB:
Ni ne kažem da Ram treba shvatiti olako,  i ja poštujem Dunav, ali isto tako ti ljudi, bez obzira na količinu iskustva, ako plove u tabanašima, onda su ograničeni sposobnostima svog plovila.
Moj post se odnosi na to da ako imaš neki gliser kao Duletova Petra ili Mišin Benetau, jednostavno nema čega da se plašiš- ni na Ramu!
Sigurno da i najbolji brod zahteva iskusnog skipera, a nevreme ne oprašta početničke greške.
Ali to nije do plovila.

budens72:
U Ramu talasi znaju u jakim olujama da dostignu visinu i 5 (pet) metara...da razbacaju brodove i barže na sve strane,pa kad se smiri oluja brodari idu i traže svoje barže...svi alati popucaju, ma totalni haos...Bio sam u Ramu sa brodom "Panonija" i slušao sam od iskusnih ljudi razne priče...
Dunav je veoma nezgodan na nekim svojim delovima i treba biti jako oprezen...

jednostavno Dunav se mora poštovati..

SALE NB:
Eh, to bi voleo da doživim, ali ne na Zeki! :taunt:

Kapetan:

--- Citat: budens72  14, 01, 2010, 10:35:34 pre podne ---U Ramu talasi znaju u jakim olujama da dostignu visinu i 5 (pet) metara...da razbacaju brodove i barže na sve strane,pa kad se smiri oluja brodari idu i traže svoje barže...svi alati popucaju, ma totalni haos...Bio sam u Ramu sa brodom "Panonija" i slušao sam od iskusnih ljudi razne priče...
Dunav je veoma nezgodan na nekim svojim delovima i treba biti jako oprezen...

jednostavno Dunav se mora poštovati..

--- Kraj citata ---

upravo dok sam bio na Klisi posada mi je pricala da uopste nije za zezanje... i da je i njima velika frka kada krene oluja iako nemaju barze vec je brod iz jednog "komada" to jest trupa...

druga stvar... iskustvo ...  sta znaci iskustvo ako oluja krene za 5 minuta sto nije retko a ja imam ladju od 6 tona sa onakvim egijama i nalazim se na sred dunava.... ici ka obali da me talasi razbiju ili ostati na matici da me talasi lome... i koliko ladja moze da opstane u tim uslovima ?

u ovoj zemlji su mnogo standardi niski pa i u ladjarskoj industriji .. jednostavno brod od 10 metara ne sme imati egije od "L" profila .. jednostavno to nije normalno pa debljina lima i egija (3+4mm) je samo 1 mm deblja od projektovane debljine lima bez egija na standardnim plovilima bilo gde u inostranstvu ...

btw bruce pravi brodove za kanale i reke pa i u njima rebra su rebra a ne "L" profili

Barba:

--- Citat: SALE NB  13, 01, 2010, 19:49:32 posle podne ---Realno, za Dunav to nije potrebno, jednostavno nikad nećeš naleteti na talas veći od metar, metar i po.

--- Kraj citata ---

Matori, uopste nisi upravu jer si ovo uputio Kapetanu. Pa on je na Dunavu doziveo artiljerijski napad sa obale, naleteo na pregradjen Dunav, sidrio se na mestima gde je za sidro potrebno 200 metara kanapa, a to su samo manje interesantni delovi njegovog dnevnika.  On talase od metar i po i ne racuna za talase :)  :) :)

Ja mislim da bi Kapetan trebalo da nabavi Brusa, ali da modifikuje korito otvorima za topove, da bi mogao da uzvrati paljbu, a ne da bega i cik cak kao prosle godine.  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju